Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de febrer de 2008
2 comentaris

NOUS BENEFICIS FISCALS

No pensava enguany parlar-ne. Però ma tia i padrina de bateig m’ho ha preguntat d’aquesta manera: "He rebut una carta de la Generalitat. Això què és?". I li he contestat: "Mentides tot.". I encara riu.
Fa uns dies que la Generalitat Valenciana (aprofitant que s’acosta el 9 de març) ha fet una tramesa massiva de circular sobre els nous beneficis fiscals a partir de l’any 2008. La circular va en valencià i castellà. Lloat siga Déu! Però no va signada, encara que la tramet la conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació. Juntament amb la circular ve un tríptic (bilingüe també) en què desenvolupa els beneficis fiscals que tindrem enguany les valencianes i valencians. Jo ja ni me’ls mire perquè mai puc beneficiar-me’n. Però enguany vaig a fer-ho. Ací teniu el resultat:

No distingeix entre beneficis fiscals de tots els contribuents i aquells que ens corresponen als valencians solament.
Afig que la rebaixa del tipus impositiu autonòmic, especialment per a les rendes baixes i mitjanes és un 0,25 punts per al conjunt dels distints nivels de renda. Quan la faça ja us diré si hi he pogut rebaixar-me algun euret.
Deduccions per a l’accés a la vivenda: ni en propietat ni en lloguer entre en cap apartat, ni tampoc ma tia i padrina.
Deduccions per a la família, els majors i els discapacitats: ací sols podré rebaixar 175 € (per ascendents major de 75 anys -ma mare-), ma tia i padrina, res.
Adquisicions per herència o llegat: res ni jo ni ma tia i padrina.
Adquisicions per donació: res ni jo ni ma tia i padrina.
Imposts sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats: res ni jo ni ma tia i padrina.
I acaba facilitant la pàgina web, les Oficines d’Atenció al Contribuent i el Telèfon d’Atenció de la GV.
És a dir, una circular i un tríptic "propagandístic" per a res: bé, sí, per a dir-me que tindré una reducció de 175€ per tindre al meu càrrec ma mare (una senyora amb 82 anys). Així se les "gasta" la nostra GV.

Bon dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Treballe en correus (Correos) i et puc dir que cartes d’aquestes la Generalitat n’ha tramès milers. Una bustiada preelectoral encoberta. Pagada amb diners de tots. Però la cosa greu no acaba aquí. Ara la grossa: com que aquesta campanya la paguen amb la nostra butxaca, n’han enviat per al porc i la burra. M’explique: no han fet servir un llistat actualitzat. No se sap quina mena de base de dades han fet servir que se n’han hagut de tornar centenars de cartes. Jo he lliurat cartes a nom de persones que mortes fa dotze i quinze anys, i alguna de més de vint. Al País Valencià, com en una dictadura corrupta qualsevol, volen guanyar les eleccions fent votar els morts?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.