Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de març de 2012
0 comentaris

“No hi havia calefacció a les escoles perquè no la posaven”…

     ha dit Rafael Carbonell, secretari d’Educació del govern valencià. Me les esperava quasi totes però no una d’aquest tamany. Sant home, gràcies a Déu, ha descobert la veritat de la indignació de l’escola pública… i és que els càrrecs directius dels centres educatius són molt roïns. Per tal de deixar malament la conselleria d’Educació són capaços de fer patir fred els seus alumnes (i professorat en general). Sort hem tingut que vosté ens ha tret de la mentida en què vivíem.

     Però anem a les dades…

     Segons El País de diumenge la taxa de fracàs escolar es dispara 11 punts des del 2000 i la despesa pública per alumne cau des del 2004 en relació a altres autonomies. Però a les escoles no posaven la calefacció. 

     I pel que fa a les xifres de la inversió en educació, El País també deia diumenge que, pel que fa al País Valencià, la despesa per alumne en ensenyament no universitari en centres públics és de 5.828€ (tenim set comunitats autònomes per davant). I mentre això és així, la despesa per al mateix tipus d’alumne en un centre privat (concertat) és de 6.765€ (hi ha alguna diferència, i més si sumem el que ve a representar en un centre pel que fa a la totalitat de l’alumnat). Però a les escoles no posaven la calefacció.

     Pel que fa l’aplicació de l’anglés en Educació Infantil (3 a 6 anys), al PV tenim una taxa del 20,1% (totes les altres CCAA -incloses Ceuta i Melilla- estan per damunt del 50%, i algunes arriben al 100% -La Rioja, Extremadura i Galícia). Però a les escoles no posaven la calefacció.

     Pel que fa al nombre d’ordinadors per grups, al PV tenim una taxa del 2,7% -solament tenim per davall Illes Balears, Castella-La Manxa i  Madrid- i estem igualats amb els alumnes de Navarra. Però a les escoles no posaven la calefacció.

     En fi, què us diré? -com deia Ramon Muntaner. Bona vesprada 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.