Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 d'abril de 2013
2 comentaris

No hay mayor desprecio que no hacer aprecio, deia el meu director…

Si no fóra per que és tan absurd el que diu aquesta gent (C’s), i sobretot, perquè al PValencià patim (sí, senyor arquebisbe Osoro!) que la gran part del clergat celebre l’Eucaristia en castellà (com si el PValèncià fóra Extremadura o Castella-la Manxa), ho hauria deixat passar. Però com sé el que és “patir” per tal d’aconseguir que algun bon capellà (gràcies, per haver estat comprensius i haver-m’hi ajudat quan m’heu fet falta) celebre una missa de noces d’argent o un bateig en la llengua del poble, per això llance la pregunta següent: És que al PV no tenim els mateixos drets que a altres zones de l’anomenat estat español? Vostés, C’s, que tant diuen mirar pel bé de les persones que, segons vostés, volen educació i (ara la novetat) misses en castellà, per què no fan el mateix al PV? No cal dir que no done cap valor al que ha dit Jordi Cañas, portaveu parlamentari de C’s, sobre el nacionalisme del cardenal Martínez Sistach per haver estat premiat (i molt que me n’alegre) amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

Ací teniu la notícia:

Cañas acusa al Govern de premiar Sistach per estar a favor del “nacionalisme català”

El dirigent de C’s assegura que “les paraules del cardenal han buidat les esglésies de feligresos”

El portaveu parlamentari de C’s, Jordi Cañas, ha reprovat aquest dimarts la concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat al cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que el Govern va anunciar la setmana passada. Malgrat que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va assegurar que el premi era un “reconeixement al mèrit de Sistach en la visita del Papa a Barcelona de fa tres anys i pel seu paper al capdavant de l’Església catalana”, Cañas ha insistit que el “veritable motiu” és que Sistach “va valorar favorablement el nacionalisme català i, a Catalunya, això té premi”.

També ha subratllat que les paraules de Sistach no coincideixen amb la “realitat social” a Catalunya, “ja que intenten prohibir que es faci missa en castellà: la llengua que parlen més de la meitat dels catalans”. “Les paraules de Sistach només han aconseguit buidar les esglésies de feligresos” ha afegit Cañas, “tot i que no crec que li importi gaire, ara que ja té la Medalla d’Or”.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. tot queda amb nacionalcatolicisme. D’uns i altres.

    Espero i desitgo que a les autoritats catòliques romanes de Madrid i València no els hi donguin cap medalla ni premi per les visites a les seves respectives ciutats de l’anterior “papa”. Amb els diners que reben de l’Estat, crec que ja en tenen més que suficient.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.