Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 d'agost de 2006
Sense categoria
7 comentaris

No em puc resistir a adjuntar-vos l’article d’Enric Sopena…

sobre el nostre Moltho Saplana. Ací el teniu. Gaudiu-ne com ho he fet jo.

Zaplana hace escuela en la tierra donde debutó como político

"Me das la mitad bajo mano"

El alcalde del PP Luis Díaz Alperi ?que lo es de Alicante- acumula no pocas denuncias por presuntas corrupciones en el ejercicio de su cargo. Es un alcalde bajo intensa sospecha. Como le sucede al de Orihuela, José Manuel Medina. Y a otros altos cargos conservadores en la Comunidad Valenciana. El caso del presidente de la Diputación de Castellón, Carlos Fabra ?presidente a su vez del PP provincial-, es de nota: su catálogo de supuestos delitos no cabría en un libro incluso voluminoso.

La escuela valenciana sobre el arte perverso de mezclar política y enriquecimiento personal cuenta con un protagonista ampliamente conocido: Eduardo Zaplana. Fragmento de una conversación telefónica entre Zaplana y Salvador Palop, entonces edil del Ayuntamiento de Valencia (finales de 1989 o principios de 1990). Zaplana: "Le pides dos millones de pelas o tres de lo que quieras" (se refiere a la compraventa de un solar). Palop: "Si tenemos que repartir mucho?tenemos que pedirle un poco más". Zaplana: "Claro un poquito más. Yo es que no sé ni lo que vale el solar ni nada (?), lo que te dé, y me das la mitad bajo mano".

Gracias a una transfuga
Poco después (1991), Zaplana concurrió como candidato al Ayuntamiento de Benidorm. Ganó la lista del PSPV (PSOE). Pero una concejala socialista, María Sánchez, abandonó meses más tarde su grupo municipal y votó a favor de una moción de censura contra el alcalde. Mediante esta artimaña, Zaplana ascendió a alcalde. Lo que el actual portavoz del PP no logró en las urnas municipales, lo obtuvo mediante un pucherazo. ¿Cuánto dinero percibió, directa o indirectamente, la concejala traidora? Se desconoce, pero en todo caso el suceso de Benidorm pudo ser un ensayo remoto de lo sucedido en la Comunidad de Madrid hace tres años largos. Esperanza Aguirre conquistó la presidencia del Gobierno autonómico gracias al tamayazo.

Rajoy, impasibleEl ABC de ayer titulaba así la noticia del alicantino Alperí: "El PP apoyará al alcalde de Alicante como candidato pese a la nueva denuncia del fiscal Anticorrupción". Como hizo en su momento José María Aznar con el affaire Gescartera ?más allá de aquella bravuconada del "caiga quien caiga"-, Mariano Rajoy asiste, impasible el ademán, al espectáculo de la creciente marbellización valenciana. ¿A qué espera Rajoy para abrir una investigación al menos interna y depurar responsabilidades? ¿Qué o quiénes frenan al líder de la derecha a la hora de promover candidatos para las próximas elecciones municipales y autonómicas, éticamente en las antípodas de muchos de los actuales mandamases? ¿O es que no los hay en el PP?

No debe ser fácil encontrarlos, cuando uno de los hombres con más poder e influencia en la cúpula de Génova 13, Zaplana, dijo lo de "me das la mitad bajo mano" ?que en su día fue reproducido por la inmensa mayoría de la prensa española- y, sin embargo, ha llegado hasta donde ha llegado. ¿Sin embargo?

E.S.

EL FESTIVERN
22.12.2006 | 8.16
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. 100.000.000 pts. Tancada a un xalet i amb vigilància municipal benidormera.

  Eres gran Barceló!!!!!!!!!!!!:

  Com ja vaig comentar, Ell el pujà i Ell l’enderrocarà. No és Marbella, tontos, és Palerm.

 2. Si de pocavergonyes està el món ple… I ningú no parla de l’estafa dels pisos de VPO?? Perquè en aquest camp també n’hi ha uns quants… I ho diu una que busca pis i no el troba de cap manera perquè el mercat està ple de màfies.PLE!

 3. i això no li lleva raó al que diu de Saplana (si ets del País Valencià ho sabràs molt bé). ARa bé, completament d’acord amb Xavier Roig. I és cert, un cop arriben a càrrecs públics, perden -la majoria, tristament- el sentit de la realitat. Bona vesprada

 4. Totalment d’acord amb tu. Per descomptat que el Saplana està presumptament acusat de corrupció i que ja hauria d’haver estat jutjat pel cas Naseiro. El meu comentari es devia al fet que Saplana és la punta d’iceberg de l’honorata società  que envolta molts dels negocis immobiliaris que estem veient a l’Estat. T’ho dic amb coneixement de causa perquè la ciutat que hi visc (Castelldefels) és un refugi de màfies de tots els punts cardinals, apart de l’indígena. Tenim de tot: màfies immobiliàries, màfies de prostitució (l’ajuntament va inventar-se el terme de clubs amb habitacions per legalitzar prostíbuls), màfies de drogues, màfies albano-kosovars, assassinats…., i tot allò en una ciutat de 55.000 habitants empadronats!

  En un altre ordre de coses, et desitjo un bon començament de curs. Tinc familiars en el món de l’ensenyament i la veritat és que és un altre problema, primer polític i, per tant, del respecte que es mereix l’ensenyant per totes les instàncies.

 5. 1r per llegir-me

  2n per contestar-me

  3r per l’article del Xavier Roig quec se m’havia passat per dalt

  4t pels ànims en començar el curs

  5é fins i tot, el meu poble té uns 500 h (sí, molt xicotet) i , direm presumptament, els veïns li hem pagat durant anys el telèfon mòbil a l’alcalde. Telefónica li va tallar el de casa per no pagar-lo i, clar, un alcalde del PP no pot estar sense telèfon. Com t’ho dic, Francesc…

 6. Marededéu senyor! Hi veig que la diferència entre corruptela i corrupció és pel concepte de població. Quan és un poble petit és amb un telèfon i la seva factura corresponent, quan és gran…com Marbella! amb obres d’art, habitatges de més d’un milió d’euros, cotxes de luxe, etc, etc

  Gràcies i bona tarda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.