Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 d'octubre de 2012
0 comentaris

MISSA PER LA PÀTRIA, LA PAU I LA JUSTÍCIA

     Ahir, després de tres anys sense poder assistir-hi, tornàrem a celebrar el Darrer Diumenge d’Octubre juntament amb El Centre Pare Tosca, al Puig de Santa Maria, en una Eucaristia, presidida per mossén August Monzón, i concelebrada per mossén Vicent Micó, un antic conegut, per un capellà del qual no en sabem el nom, per mossén Josep Vidal Talens, de Carcaixent de la Ribera, com ell mateix digué en l’homilia, per l’amic Ramon Haro, d’Agullent, que féu d-acòlit, i amb la presència d’un ministre de l’Església Ortodoxa Russa a València.

     Només arribar ens alegràrem molt perquè poguérem saludar mossén Vicent Mico, N’Alfons Llorenç i el seu fill, l’amic Josep Sarrió, d’Algemesí, germà de mossén Vicent, pàrroc de Palma i Ador, Pilar, una antiga amiga de la Comunitat de Turballos, Ximo Vaello, que pujà a posta a l’església per saludar-nos, el professor Antoni Ferrando, i el seu fill que exercí d’organista en la celebració eucarística, i també mossén August Monzón.

Després de l’Eucaristia i, un cop fets els comiats i el repartiment del pa beneït,  ens desplaçàrem a la veïna Carlet on ens esperaven unes amigues per tal de celebrar  un aniversari, però açò ja és una altra història.

Des d’ací volem manifestar que encara tenim preveres i creients valencians que preguem i volem que el poble de Déu valencià ho puga fer com nosaltres ho férem ahir al Puig. Però també, malauradament, ens trobem amb la postura “INTRANSIGENT” de la jerarquia eclesiàstica que l’única cosa que fa és posar pals a les rodes. Per a quan unes celebracions dignes i en valencià a qualsevol església dels nostres pobles? Deixe la pregunta en l’aire, i espere que prompte açò tan senzill siga realitat.

L’Eucaristia fou oferida per l’etern descans de Josep Lluís Bausset, Eduard Sarrió, Josep Gil, i els joves Daniel i Adrià, de la facultat de Dret. Acompanye l’apunt amb les paraules que el P. Josep Miquel ens féu arribar des de Montserrat.

 Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, prevere,

als participants en la Missa del Puig

 

 28-X-2012, darrer diumenge d’octubre

 

Des de Montserrat, vull unir-me en la pregària i en l’estimació a tots els qui hui, al Puig, bressol de la pàtria i de la fe, vos trobeu per celebrar l’Eucaristia.

 

El memorial del Senyor és sempre acció de gràcies i avui, d’una manera especial, l’Eucaristia esdevé acció de gràcies per la fe que els nostres avantpassats ens van portar.

 

Montserrat i el Puig, la Moreneta i la Mare de Déu dels Àngels del Puig, són el record històric que s’actualitza en el present dels nostres pobles!

 

Que el Senyor ressuscitat, present en la nostra assemblea, siga per a tots nosaltres la força que ens ajude a anunciar el regne.

 

Que la nostra Església, en el 50é aniversari del Concili Vaticà II, faça seus els goigs i les esperances del nostre poble i, si pot ser, que es reconcilie amb la nostra llengua i la nostra cultura, per tal de fer possible un nou Pentecostés.

 

Des de Montserrat i en comunió amb tots vosaltres vos envie una forta abraçada i el meu record en la pregària.

 

Josep Miquel Bausset

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.