Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de novembre de 2010
2 comentaris

Migdia i vesprada de bolets literaris a Ca les Senyoretes (Otos)

     Com us deia ahir, vaig assistir al bolet literari que tenia lloc ahir a Ca les Senyoretes, promogut per l’escriptor i amic Francesc Mompó, de l’Olleria (Vall d’Albaida). Només arribar vaig poder saludar amics i coneguts del món de les lletres nostrades. Sé que me’n deixaré algun/a. Però així (i fent memòria) es deixaren caure per Otos per al dinar i posterior sobretaula literària i musical Teresa Pascual, Ma José Escrivà, Lluís Alpera, Jaume Pérez Montaner, Manel Alonso Català, Toni Cucarella, Encarna Santceloni, Mercè Climent, Beatriu Palmero, Pep Albinyana, Àngel Cano, Sergi Pitarch, Jordi Albinyana, Carles Pastor, etc. La llista podria continuar fins a una cinquantena d’amics i saludats (a la manera de Josep Pla), amants del bon menjar (en aquest cas boletaire) i de les bones lletres i música.
    

     Després de fer les salutacions adients (i en arribar Lluís Roda) passàrem al menjador on ens esperava un saborós dinar a base de bolets cuinat per les mans de l’amiga Assumpció, esposa de l’escriptor Joan Olivares. Abans d’entaular-nos vaig poder xerrar una miqueta amb Toni Cucarella sobre l’apunt que vaig fer divendres dedicat a la Llosa (no caldria l’afegitó de Ranes). I durant el dinar poguí compartir una amena tertúlia amb Sergi Pitarch (amb qui ens coneixíem de la xarxa però no mai en persona fins ahir, amb Bea i Toni, amb l’Àngel, Pep, Jordi i Elisa, persones de qui estava envoltat a la taula.
 

     Després del dinar prenguérem els cafés a la terrassa del restaurant. Ahir feia bon oratge a aqueixes hores. I cap a les 16:30 començà la vesprada literària. Per rigorós ordre alfabètic foren cridats per Francesc Mompó els assistents que havien preparat un text (o més d’un) sobre els bolets. Poguérem escoltar sonets, poemes, contes, haikus, etc. Destaque simplement els tres poemes que ens oferí l’ex-professor meu i poeta, Jaume Pérez Montaner, el de la seua senyora (no en recorde el nom), el conte de Toni Cucarella, els textos de prosa poètica de Pep i Àngel (tots dos de l’Olleria), l’haiku de Bea Palmero que llegí el seu marit Toni, etc.

     I per tal d’acabar la vesprada Carles Pastor ens oferí un tast del CD que prepara (i eixirà cap a Nadal) amb versions de poetes del nostre País. Tots els textos seran penjats a la xarxa ací.   

     Això fou tot. Ara toca esperar la pròxima convocatòria que, si no vaig errat, serà dedicada als caragols. La foto està extreta d’un dels blocs de Francesc Mompó.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.