Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de juny de 2010
8 comentaris

Més fracàs escolar (o social, si ho preferiu)

Ahir a Levante-EMV podíem llegir que “Els alumnes valencians de 4t de Primària treuen la pitjor nota d’Espanya en un test”. Avui el mateix diari ens il.lustra sobre qui té la responsabilitat (o culpa, si ho preferiu) d’aquest fet: “Font de Mora culpa el sistema dels mals resultats”. Les i els que ens dediquem a aquesta faena de l’educació al PV des de fa anyets (des del 1995 amb consellers dels PP, encara que això no vol dir que els del PSOE ho feren millor) ja saben de quin peu coixeja el sistema educatiu (i el valencià SOBRETOT). Us en faré cinc cèntims.

 

Aquest matí, a les 12:00h tenia la segona prova d’aquesta avaluació (la final) en un dels dos grups de 1r d’ESO a qui faig classe. A la mateixa hora, mentre l’alumnat realitzava la prova, havia de revisar les llibretes (ja sabeu que ara tot té un preu). N’he revisat 8. Dels 28 alumnes del grup SOLAMENT m’han lliurat la seua llibreta (amb les activitats d’aquesta tercera avaluació) 8 alumnes. La resta ni ho han fet ni espere que ho facen. Si tenim en compte que és un objectiu mínim, suspenen l’assignatura. No cal dir-vos la prova com estarà. I aquesta és la TRISTA realitat. Si no us ho creieu parleu amb coneguts dedicats a la docència i ho veureu ben clar. Per tant, si fem comptes, tenim que, en un dels dos grups a què impartesc classe de 1r d’ESO, el FRACÀS ESCOLAR és del 71,42% (20 alumnes suspenen dels 28 de l’aula).

I encara diu el conseller que la culpa és del sistema. La culpa (o responsabilitat) és del sistema, de la conselleria, dels pares i mares, de la societat, i també del professorat. I el que és pitjor: anem de mal borràs.  

BELLREGUARD
19.06.2008 | 12.29
Nadal (i II)
30.12.2019 | 12.32

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Em quede amb la ultima part del text, crec  que’ls culpables som tots, i en major mesura els responsables politics que son qui aplica la llei sobre l’ensenyament. Es una pena el que estem veient hui en dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.