Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

13 de febrer de 2016
0 comentaris

MÉS ENLLÀ DE LES ELECCIONS GENERALS (II)

Aquests són alguns indicadors per al camí:

1 Afrontar la fractura social que s’ha produït en la societat, amb una atenció prioritària a les persones més vulnerables. Consolidar la protecció social davant el fenomen de la pobresa infantil, atenció a la dependència, a les llars sense recursos. Assegurar una renda mínima garantida que dignifique les persones i les llars, trencant tota incertesa i sofriment que genera l’exclusió.

2 Alçar el cap per la sobirania del país front a les organitzacions transnacionals (FMI, OMC, BM, BCE, TTIP…). Exigeix informació i transparència en les negociacions. Imaginar per un instant que aquestes institucions representen els pobles per tal de contribuir al seu desenvolupament i no els lobbies-llops que pressionen per al seu benefici. L’Estat com a protector dels béns comunals, no ha de ser supeditat als poders especulatius i financers.

3 Canvi del model productiu. Cap a un treball de qualitat i decent, especialment pensant en l’ocupació de la joventut, potenciant la investigació bàsica i aplicada. Recentment s’ha celebrat la Cimera de París i totes les alternatives apunten cap a la garantia social i ambiental reduint considerablement el consum de combustibles fòssils en un 20%. Al mateix temps que es potencien les ocupacions verdes i l’ampli món de les relacions d’atenció a les persones i a la natura.

4 Reprendre la senda de la cooperació i la pau. Contribuir per tal que les grans transferències de diner a escala internacional no tinguen com a destinació els paradisos fiscals ni el tràfic d’armes. Si no que la cooperació, el diàleg, l’hospitalitat entre els pobles siguen la imatge de la nostra marca. No oblidar mai que la nostra riquesa està estretament relacionada amb la seua pobresa i està clamant reprendre el compromís del 0,7% de la cooperació


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.