Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de desembre de 2014
0 comentaris

Mare de Déu dels Desemparats a Benifaió

Torna el pelegrí al Camí del Sit, els senders i carreteres són memòria del cavaller cristà. Endinsant-se en la comarca de la Ribera Alta, troba el municipi de Benifaió i després de visitar les torres de la plaça y Muza o “de l’Horta”, evocadores de les fortaleses conquerides amb espasa Tizona, així com l’església de sant Pere, descendeix cap al sud. I en la confluència dels carrers Ausiàs March i Ermita troba aquest santuari.

Va escriure Josep Sanchis Sivera: “cuenta con una ermita en honor de la Mare de Déu dels Desemparats”, però malauradament l’edifici situat més prop del casc urbà fou destruït el 1937. Els veïns no oblidaren aquell lloc i el 1961 repararen la profanació, alçant l’actual. Aquest té façana de tres grans nínxols, emmarcant el central un òcul vidriat que corona el retaule de ceràmica dedicat a la titular. S’hi alça ben dreta l’espadanya amb campana i creu de ferro forjat. Al cos central l’acompanya un cos addicional a l’esquerra de menor alçada amb teuladet i dues finestres enreixades. A la qual se sumen dos òculs oberts en la nau.

L’interior té una sola nau rectangular, amb volta de mig punt molt rebaixada i dues capelles comunicades per arcs en el seu costat esquerre. El retaule és presidit per la Mare de Déu dels Desemparats, obra de l’imaginer Tena, acompanyada per llenços pintats per Maria Rodrigo.

Lectura: Mateu 2, 13-15.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.