Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 d'abril de 2013
0 comentaris

MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

Avui celebrem la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. Crec que és un bon dia per tenir en compte l’ORACIÓ PER LA PÀTRIA, segons el papa Francesc, i que hem conegut gràcies al periodista Oriol Domingo. La féu pública el passat dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, i que jo tindré l’atreviment de fer-ne uns xicotets canvis per al dia d’avui. Felicitats a totes i tots (a Llatinoamèrica Montserrat és nom masculí també) els que celebreu la vostra festa, i a l’Abadia de Montserrat que manté encesa la flama de l’estima a la Mare de Déu i a Catalunya.

1. Diada de Sant Maria de Montserrat, patrona de Catalunya. Jornada festiva, laboral, cívica, cultural, màgica, patriòtica, religiosa. Cada ciutadà és lliure de donar-li el sentit que consideri oportú a aquest 27 d’abril.

2. Jorge, Jordi, és el nom de pila de Bergoglio, avui bisbe de Roma, Francesc. Sent cardenal, el 2010, va mantenir llargues trobades amb els periodistes Francesca Ambrogetti i Sergio Rubin que avui es plasmen en el llibre “El papa Francesc. Converses amb Jorge Bergoglio”. Aquest volum conclou amb una oració per la pàtria que va ser oferta pels bisbes argentins. El seu text segueix a continuació.

3. “Jesucrist, Senyor de la història, et necessitem. Ens sentim ferits i afeixugats. Necessitem el teu alleujament i la teva fortalesa. Volem ser una nació. Una nació la identitat de la qual sigui la passió per la veritat i el compromís pel bé comú. Dóna’ns la valentia de la llibertat dels fills de Déu, per estimar tothom, sense excloure ningú, privilegiant als pobres i perdonant els nostres deutors, avorrint l’odi i construint la pau. Doneu-nos la saviesa del diàleg i l’alegria de l’esperança que no defrauda. Tu ens convoques. Aquí estem Senyor, a prop de Maria, que, des de Luján, ens diu: Argentina! Canta i camina! Jesucrist. Senyor de la història, et necessitem. Amén”.

4. La pregària per la pàtria segons Bergoglio al•ludeix, entre altres mencions, a la història, la nació, la identitat, el bé comú, la llibertat, l’amor, el perdó, la pau, el diàleg. En aquest cas, la seva pàtria és explícitament Argentina. 5. Tot ciutadà catòlic pot fer-se seva aquesta pregària. La pàtria serà Sèrbia, o Kosovo, o la Gran Bretanya, o Escòcia, o el Canadà, o el Quebec, o Espanya, o Catalunya, o … Cristians serbis, kosovars, britànics, escocesos, canadencs, quebequesos, espanyols, catalans … poden viure i han de viure en un ambient de mutu respecte, llibertat, solidaritat, diàleg, sense imposicions. I també de pregària conjunta dirigida al Déu de Jesús.

Qui trenca Espanya?
05.05.2017 | 6.15
4 ARTICLES 4
24.12.2006 | 4.42
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.