Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de febrer de 2013
0 comentaris

MANS UNIDES, text del P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, publicat a Levante-EMV

Mans unides

 

Cada any, el segon divendres de febrer, Mans Unides ens convida a celebrar el dia del dejuni voluntari, en solidaritat amb la gent que passa fam. Són milions les persones que viuen en situació de precarietat, fam o pobresa extrema. I això al Tercer Món i també al Quart Món, a barris de València, Torrent, Sagunt, Alzira o Xàtiva!! Segons la FAO, el nostre planeta té 1.400 milions del pobres! I segons Eladio Seco, delegat de Mans Unides a València, cada dia moren 30000 xiquets de fam o de malaltia!!

Mans Unides (una ONG catòlica) ens urgeix a la solidaritat amb el seu projecte, a favor de les persones més necessitades: la millora de la qualitat de vida, la sanitat, l’educació, la promoció de la dona o la lluita contra la mortaldat infantil, quan són 20 milions de xiquets en perill de mort, per desnutrició severa.

En ple segle XXI, la fam, la sida o la malària i la falta d’aigua o de medicaments, produeixen la mort de milers de persones. Només si som capaços de transformar la realitat, afavorint la convivència i despertant la solidaritat, podrem acabar amb el drama de tantes morts.

Tots hem vist alguna vegada una imatge que ens ha horroritzat: xiquets o adults, buscant aliments als contenidors!  I això, ací mateix, als suburbis de les nostres ciutats: ancians que no poden arribar a final de mes amb la pensió que cobren, immigrants, els qui han perdut el treball o bé cobren una misèria o els jóvens que acaben els estudis i no troben una oportunitat laboral.

Cada any Mans Unides (una organització que s’inspira en l’Evangeli) ens urgeix a la solidaritat davant les grans injustícies que hi ha al nostre món, per tal d’acabar amb la fam i la pobresa. Amb més de 50 anys de vida i milers de socis i de voluntaris, Mans Unides lluita contra la fam, finançant  projectes de desenvolupament  i sensibilitzant la societat, per acabar amb la mort de tantes persones.

Com diu el bisbe Buxarrais (que va renunciar al bisbat de Màlaga i ara atén als presos de Melilla) “vivim en unes estructures injustes i el mal està en acostumar-nos a la injustícia”. Per això Buxarrais animava l’Església a que alce la veu en contra de les injustícies, perquè “hi ha silencis que poden ser còmplices del mal”. És així com Mans Unides és una veu contra la injustícia.

El bisbe Pere Casaldàliga, que viu entre els més pobres del Brasil, va escriure un poema, que es pot aplicar als voluntaris de Mans Unides en la seua lluita per un món més just: “Que siguen Senyor, mans unides en la pregària i en el do. Unides a les vostres mans, en les del Pare i en les de l’Esperit, unides a les dels pobres. Mans d’Evangeli, sembradores de vida. Mans d’esperança i de pau. Mans solidàries, que parteixen, reparteixen i comparteixen el pa de tots. Mans obertes, sense fronteres, capaces d’abraçar el món sencer. Mans fidels al Regne, apassionades per la justícia i per l’amor. Mans obertes al Tercer Món, mans que comparteixen allò que reben, en una gratitud multiplicada. Mans unides a les vostres, traspassades a les creus del nostre món. Mans unides a les vostres, ja glorioses per la Pasqua”.

Amb Mans Unides i amb la col·laboració de tots, podem fer realitat el somni de Jesús de Natzaret: un món on tots arribem a ser germans. Un món on desaparega la misèria, l’explotació i la fam! Un món que, amb les mans unides dels uns i dels altres i superant les divisions de raça, cultura o religió, siga més fratern.

Per això, Mans Unides lluita per acabar amb els vora 850 milions de persones que passen fam!

 

                                                                  Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.