Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de setembre de 2017
0 comentaris

MANIFEST CRISTIANS PER LA INDEPENDÈNCIA

SIGUEM CREADORS D’UN FUTUR ESPERANÇADOR.
Una mirada cristiana davant el moment històric que viu Catalunya
Benvolguts/des,
Ens plau fer-vos saber que hem tret el manifest “Siguem creadors d’un futur esperançador. Una mirada cristiana davant el moment històric que viu Catalunya” que acabem de fer públic, adreçat principalment a les esglésies, comunitats, grups i persones cristianes.
En ell es fa esment al fet que estem cridats l’1 d’octubre a prendre una decisió que marcarà decisivament el futur del país.
Una decisió que es fonamenta en el dret d’autodeterminació dels pobles, reconegut internacionalment i recollit abastament en la Doctrina Social de l’Església i en el magisteri dels Papes, des de Joan XIII fins Francesc.
En el manifest recordem que:
Del nucli central del missatge de l’Evangeli brolla la crida a comprometre’ns en el desenvolupament integral de les persones i dels pobles, i a participar en la construcció d’un món millor per mitjà d’accions transformadores.
Catalunya sempre ha tingut consciència de nació i voluntat d’autogovernar-se, fets reconeguts àmpliament per l’episcopat català.
Tenim les capacitats per esdevenir una societat humanament avançada, pionera en justícia social, en democràcia, en solidaritat i en reconeixement de la diversitat, però que ens sentim frenats perquè no tenim les eines d’un estat i, en canvi tenim un estat que ens va a la contra, que no vol reconèixer la nostra identitat, i que ens vol vençuts, sotmesos i assimilats.
Demanem un compromís ferm:
Per defensar i participar en el referèndum de dia 1 d’octubre.
Obrir el diàleg sobre el tema amb la gent del nostre entorn i ajudar-los a reflexionar sobre la importància del seu vot.
Ser fidels al compromís que com a cristians tenim a treballar pel bé comú i a no deixar-nos envair per la por.
Especialment demanem als responsables de l’Església catòlica que, en cas de necessitat, posin els seus locals al servei del govern de la Generalitat per a ésser utilitzats com espais de votació.
Us agrairem que feu difusió d’aquest manifest.
Salutació cordial
Cristians per la independència – Sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana
Barcelona, 18 de setembre de 2017
Cristians per la independència és una sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana que té com objectiu incidir en els col·lectius cristians per afavorir el debat i el compromís amb els principis democràtics de l’autodeterminació, la difusió de la Doctrina Social de l’Església sobre els drets de les nacions i la implicació de persones, comunitats i institucions cristianes en el camí cap a la independència de la nostra nació.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.