Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de juliol de 2016
0 comentaris

Los beneficios de que los niños jueguen al aire libre La luz solar aporta múltiples beneficios para el organismo que ayudan a superar trastornos mentales, de N. Monrabal (LEVANTE-EMV)

La depressió és un dels trastorns més freqüents entre nens i adolescents. Els símptomes que presenta aquest col·lectiu són semblants als que pateixen els adults, encara que, de vegades, “presenten símptomes més específics i diferents segons l’edat”, segons afirma la doctora María Luisa Mompó, especialista en salut mental infantil del Servei de Pediatria de l’ Hospital Quirónsalud València.

Segons l’OMS, a Espanya, cada any un 4% de la població pateix anualment depressió, a Europa representa el 7% de la mortalitat prematura i unes 350 milions de persones al món pateix aquesta malaltia.

Aïllament social, avorriment persistent, no divertir-se amb coses que abans sí que ho feien, episodis de plor o tristesa, trastorns en l’alimentació o la son, disminució del rendiment escolar … aquests són els símptomes més freqüents en els nens amb aquest tipus de trastorn, segons Mompó.

 

L’exposició regular al sol i la llum natural comporta múltiples beneficis per als humans. El sol augmenta la producció de serotonina, que influeix en l’humor, afavoreix la relaxació i disminueix els símptomes de tristesa i depressió. A més, estimula la producció de B-endorfines, responsables de la sensació de benestar. La llum solar també afavoreix la secreció de melotonina diürna, l’neurohormona encarregada de regular el ritme del son, de manera que, en arribar la nit, el nen dormirà i descansarà millor, normalitzant un dels símptomes d’aquests trastorns.

Mompó recomana, vistos els múltiples beneficis que té la llum solar en el nostre organisme, que els nens i adolescents, sobretot aquells que siguin més proclius a l’ansietat o que mostrin trets de tristesa, juguin al carrer sols o acompanyats d’amics o familiars .

Després de passar els mesos de tardor i hivern exposats a la llum artificial dels col·legis, acadèmies … els nens han d’aprofitar al màxim els mesos d’estiu i el bon temps per sortir a jugar, a nedar, a córrer … en definitiva, a divertir a l’aire lliure i així, millorarà substancialment el seu estat d’ànim.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.