Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de maig de 2018
0 comentaris

LLIBRES LLEGITS

Arran de la Diada de Sant Jordi us vull dir quins han estat els tres llibres que he llegit aquests dies:

Elvira Cambrils, Tot el que tinc per ballar amb tu, Edicions del Bullent,

Jaume Cabré, Quan arriba la penombra, Proa edicions i

Iván Zaro, La difícil vida fácil. Doce testimonios sobre Prostitución Masculina, Punto de Vista editores.

Tots tres han estat un bon entreteniment durant uns quants dies. El d’Elvira Cambrils publicat el 2014 ja feia temps que el tenia a la tauleta de lectures pendents. Hauria d’haver-lo llegit més prompte perquè és un molt bon llibre. Elvira Cambrils que fou companya d’institut ja fa algun anyet escriu al voltant de Felicitat que arriba a Sérifos per marxar al més aviat possible. Té la mare malalta, m’hi he sentit identificat perquè mon pare estigué quasi set anys amb les seqüeles d’un ictus, malaltia que té la mare de Felicitat. Com podem llegir a la contraportada és un llibre sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel.lia individual per afrontar-les. I així a poc a poc arribarà la protagonista a la conquesta d’una vida feliç.

Pel que fa al segon, el de Jaume Cabré, direm que és una obra de maduresa. Són relats, colpidors i plens de passió. Hi trobem ironia, fantasia i joc. És una obra vivíssima, plena de sensibilitat i de coratge.

Pel que fa al tercer, com podem llegir al títol, es tracta d’un llibre-testimoni, de dotze individuus que han dedicat part de la seua vida a la prostitució masculina. Encara que siga un món, la prostitució masculina, aparentment invisible, en aquest llibre podem llegir el testimoni d’alguns treballadors del sexe masculí, compartint les emocions més íntimes, els riures i els plors, les llums i les ombres que en formen part (de l’ésser humà)

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.