Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de març de 2015
0 comentaris

LLIBRES I EDUCACIÓ

Als partits governants no els interessa la cultura. Creuen que és diner perdut, diner que ells es volen emborsar d’una o altra forma. Un sistema social i econòmic que menysprea la cultura no és digne de ser anomenat ni democràtic ni humà si més no.

D’ahí que siguen inacceptables totes les retallades en matèria cultural, sobretot aquells que afecten els més dèbils, les famílies sense recursos, els xiquets en situació de risc de pobresa. Que siguen iniciatives privades les que cerquen solucions a les mancances escolars demostra l’afany per sobreviure i la incúria dels governants.

La retallada salarial quasi permanent en el sou dels funcionaris que ensenyen, professors i professores, és una iniquitat. El seu treball és decisiu per al futur de la comunitat social. I no solament han d’estar ben remunerats, sinó que han de ser apreciats i valorats com un pilar imprescindible de la societat.

La mancança de mitjans escolars és un reflex clar de la permissivitat d’un sistema que prefereix el guany al desenvolupament de la persona.

Cal un rebuig d’un sistema social que menysprea la cultura en totes les seues manifestacions. A qui posseeix el poder d’aquesta manera se li auguren dies curts. I el que AMB EL SEU VOT ELEGEIX aquests GOVERNANTS ADQUIREIX UNA GREU RESPONSABILITAT DE QUÈ, POTSER, NO SE N’ADONE.

Jesús no tingué l’oportunitat de formar-se en una escola (probablement). En Lluc 4, 16 podem  assabentar-nos que va llegir el llibre d’Isaïes. Poster el recitara de memòria perquè tal vegada, ni tan sols sabera llegir. Fou un home que no tingué l’oportunitat d’accedir als llibres. Però el seu afany d’humanitat el duria avui a donar suport a tota iniciativa cultural que contribuïra al desenvolupament humà.

MENTRE HI HAJA LLIBRES, HI HAURÀ ESPERANÇA


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.