Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 de juny de 2011
0 comentaris

Literatura i fotogrrafia

     Un dels llibres acabats de llegir ha estat Cròniques d’un soldat, de Salvador Beltran (Editorial El Toll). L’autor és el fill de qui escrigué les cròniques, Salvador Beltran Marcó, nascut a Barcelona l’any 1914, casat el setembre del 36, i és el seu primer fill, Salvador Beltran Latorre, nascut el 38, qui éscriu el llibre a partir d’uns textos de son pare. El pare s’hagué d’incorporar a l’exèrcit republicà el juliol del 37 i acabarà en el camp de concentració de Prats de Molló el febrer del 39. Morí a Vic l’any 1998.

     El seu fill Salvador naix a Barcelona el 37. Estudia als Escolapis de Diputació, es llicencia en medicina a Barcelona i exercirà com a metge fins l’any 1981, any en què inicia la dedicació a la pintura. Ha viscut a Mallorca i a Nova York, en l’actualitat viu en un poblet del Baix Empordà. I és fruit de la seua dedicació a l’escriptura aquest llibre.

     Cròniques d’un soldat és l’estrenidor relat d’un supervivent de la Guerra Civil Espanyola. I arribà a dir que se’n recorda que un dia va deditjar morir-se. Es trobava tan malalt, que la meva vida no m’importava gens ni mica. 

     I pel que fa a la fotografia, els dies de campanya electoral, em vaig desplaçar a València per tal de compartir una estona de xerrada sobre el moment polític que hem viscut en aquestes eleccions locals i autonòmiques. El motiu era fer campanya amb algunes persones conegudes. I vaig aprofitar per tal de veure dues exposicions. La primera era PHOTÓN FESTIVAL, festival internacional de fotoperiodisme, a la seu central de la Universitat de València.   I la segona també al mateix indret (encara podreu visitar-la fins al 26 de juny) “Col.lecció Díaz Prósper: patrimoni i memòria. Fotografies 1839-1900” Aquesta exposició us la recomane perquè paga la pena de fer un passeig per les Sales Thesaurus i Martínez Guerracabeita i admirar les fotografies exposades.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.