Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de gener de 2006
General
0 comentaris

L’ESCOLA PÚBLICA

Fa uns dies havia escrit sobre la importància que té per al partit que ens governa ací l’escola pública. Hem conegut noves reduccions pressupostàries que van en la mateixa línia.

 

Així, si mirem els comptes que ha fet públics el Consell de la Generalitat Valenciana, veurem que redueix un 21% la despesa en la construcció de centres educatius. Amb dades concretes ve a ser el següent: l’any 2005 hi ha un pressupost de 159.298,95 milions d’euros; l’any 2006 el pressupost és de 125.673,03 milions, és a dir 33.625,03 milions menys que l’any anterior. Aquesta reducció ve a ser un 21,11% menys d’inversió. Ja sabeu quin interés tenen per la qualitat de l’escola pública. Redueixen quasi un 25% les despeses.

A més a més, per si amb aquesta reducció no hi haguera prou per tal de carregar-se a poc a poquet l’escola pública, la conselleria d’Educació ha proposat instal.lar 375 aules d’Infantil i Primària (sí, heu llegit bé, 375 aules) en patis i menjadors per guanyar espai. Hi ha vegades que pense que això que acabe d’escoltar o llegir no té peus ni cames: aquesta vegada és una. A les comarques del que ells anomenen província de València han de ser 161 aules en patis i menjadors. Espere que ho pensen bé abans de reduir l’espai de patis i col.legis. Ara bé, tenint en compte, i torne a fer referència a l’experiència personal, després del que proposaren i, finalment, dugueren a cap al meu centre arran de la caiguda del sostre interior d’un corredor del centre on impartisc docència, ja podem esperar de tot.

Això sí, a defensors de les essències ningú no els guanya, ja podem córrer ja…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.