Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 d'agost de 2010
0 comentaris

L’escola no pot ensenyar i socialitzar al mateix temps

fou una altra frase que també es féu sentir a la XXVII edició de la Universitat d’Estiu de Gandia. Fou pronunciada en el curs La finestra indiscreta: mirant l’educació a través del cinema, curs dut per Anacleto Ferrer i Francesc J. Hernández. Dins d’aquest curs participa el professor Vicente Garrido, de la Facultat de Pedagogia, de Psicologia i de Criminologia: la seua xerrada duia per títol Rebel.lió a les aules: com el cinema ha vist la violència.

Pel que fa a la seua exposició cal destacar que a l’escola americana (Semillas de maldad) té una resposta a la violència però que necessita una pedagogia millor i una capacitat d’adaptació als nous temps. Pel que fa al model europeu (Los 400 golpes), aliena els alumnes en ser autoritari, inflexible i poc modern. I entre un model i l’altre, Garrido es queda amb el de la pel.licula La classe (2008), hi ha un missatge molt més devastador. ” L’escola no té la resposta front als problemes socials per més que tractem de canviar la pedagogia, els mètodes per a ensenyar, etc. No hi ha la possibilitat de donar una resposta adequada.”. 

I acabava dient: “La violència actual és més moral que física per la incapacitat del professorat i de l’estat de socialitzar una població marginal que senzillament no pot entrar en el sistema. A l’Estat hi ha un terç de fracàs escolar que implica una incapacitat brutal i manifesta que ningú no vol abordar. Per a mi la gran contradicció està que l’escola, tal i com està concebuda en l’actualitat, no pot ensenyar i socialitzar al mateix temps. És impossible”. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.