Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de desembre de 2011
0 comentaris

Les relacions humanes (1)

     La relació humana és un element important en les nostres vides i solem veure que es deterioren amb facilitat i són causa de molts sofriments. Si avui la gent està demandant amb freqüència i cercant estratègies i mitjans que ajuden a una millor convivència, i veem la facilitat de les ruptures, són símptomes que alguna cosa falla en la relació humana de la partella, en la família, en l’amistat, en el veïnatge o en la convivència ordinària. De la manera com visquem la relació humana pot servir-nos per tal d’enriquir-nos com a persones, si la relació és positiva, o bé per tal de destruir-nos fins al punt de sentir-nos blocats o “cremats” quan la relació és negativa.

     Les experiències viscudes fan formatant el nostre disc dur, assumint guions concrets de vida, patrons de conducta que es repeteixen una i altra vegada i que es reforcen des de l’exterior amb els fets i circumstàncies.

     Els diversos papers que s’adopten representen diversos models de comportament:

-El salvador: Li cal que el necessiten. La seua vida no té sentit si no és per tal d’ajudar la resta.

-La víctima: Li cal que l’humilien i d’alguna manera cerca que se’l castigue per tal de purgar la culpa. Invita a sentir llàstima i pena.

-El tirà: Li cal que el temen. Invita a sentir temor. Des del seu pedestal estableix relacions de dependència i no és estrany que trobe persones submises. No hi ha dictadors sende súbdits.

-El malalaltet o malalt: Li cal que el protegesquen i tinguen cura ja que està molt malament. Si a més obté la legitimació oficial d’algun diagnòstic professional, ja té l’excusa per tal de seguir comportant-se així.

-El que crida l’atenció: Li cal ser admirat i provoca o realitza actes per tal que se’l tinga permanmentment en compte.

-El maldestre o inútil: Li cal que li ho facen tot ja que no sap valer-se en la vida. És fàcil que trobe algun manetes que li ho resolga tot. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.