Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 d'abril de 2011
0 comentaris

Les organitzacions en els nostres pobles estan en baixa forma (II)

     Una altra característica de les associacions és que la major part dels participants en aquestes organitzacions són les dones. Són les que més acudeixen, les que formen part dels consells o directives, les que organitzen les activitats, les que han d’arreplegar els fons…, en un mot, les autèntiques artífexs que no hi hagen desaparegut les poques que queden amb vida. Els homes, en canvi, generalment solen estar absents o més llunyanys.

     La majoria d’organitzacins dels pobles no s’autofinancen i estan mirant quasi sempre les subvencions que els poden arribar d’un costat o d’un altre. Això té el risc de ser dirigides o manipulades segons els interessos del partit que governa i de qui reparteix els diners. Per desgràcia el termòmetre del repartiment no sol ser la justa distribució, sinó uns altres criteris, on abunden els interessos personals o d’ideologia. I això coarta la llibertat en les associacions.

     Però cal reconèixer, per part nostra, que existeix desinterés, apatia, passotisme, indiferència, de vegades enfrontaments o rivalitats. Podem veure com moltes de les organitzacions que en temps passats han estat boiants, avui han desdaparegut o es troben davall mínims. És una constant escoltar frases com “cada vegada som menys”, “sempre estem els mateixos en els càrrecs”, “ningú no vol assumir responsabilitats”,… Es desitja que es facen coses als pobles, que es facen activitats, però que les facen altres. Es paga la quota per tal de tenir uns drets i perquè continue, però en això o poc més es queda la participació. Quan directament se’ls demana la col.laboració sempre solen ser les mateixes respostes: “no tinc temps”, “no sé”, “vosaltres ho feu molt bé”, i contestacions del mateix estil. Aquesta pandèmia s’està estenent i posant en perill la permanència o vida de les organitzacions.

(seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.