Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de juny de 2015
0 comentaris

Les eleccions d’un futur

Ara que ja han passat les eleccions locals i autonòmiques vull donar-vos unes fórmules per les quals s’haurien de regir, a partir d’aquest moment, la resta:

+Major consciència cívica que ha de plasmar-se que els ciutadans participen en associacions, lliures de qualsevol servitud partidista, capaços d’influir, exigir i controlar els representants polítics.

+Modificació de la llei electoral vigent, per tal que el resultat de les urnes es reflectesca en els resultats.

+Eliminació de les llistes tancades i bloquejades. Restricció del sufragi universal actiu i passiu als residents amb un any d’antel.lació, amb independència de la seua nacionalitat.

+Paperetes úniques per a cada districte electoral, figurant-hi tots els candidats per ordre alfabètic, afegint a cadascú el nom i l’anagrama del partit polític o la coalició electoral que el presente. Es computaran únicament les creus primeres que es marquen a cada candidat en nombre igual als exigibles del districte.

+Fixació d’un límit de despeses electorals a repartir a parts iguals entre totes les candidatures. Despeses sufragades amb diners públics i pagats directament a les empreses. Prohibició de cartelleria electoral. No és el cara o el físic dels que es presenten els que han de determinar el vot.

+Eliminació dels assessors, pagats amb càrrec a l’erari públic.

+Respecte a l’autonomia de les Entitats Locals Menors. Manteniment dels Consells Oberts, òrgans de gestió compostos per tots els residents majors d’edat, en els ents que ho tenen tradicionalment i extensió a tots els que ho soliciten.

+Gratuïtat a Ajuntaments de menys de 10.000 habitants de sou als seus components. Sols podran cobrar dietes i despeses de representació.

+Supressió de les Diputacions Provincials en les Autonomies Pluriprovincials. Les seues competències i funcionaris passaran a l’Administració Autònoma corresponent.

+Reducció del nombre de Consellers i Parlamentaris Autonòmics. Les seues retribucions han de ser austeres.

+Publicitat dels patrimonis dels càrrecs públics, personals i familiars, en iniciar i acabar el seu mandat.

+Limitació de la permanència en un lloc públic a dues legislatures.

+Inscripció en un Registre Públic de les promeses electorals de les candidatures. I publicació semestral de les corresponents als elegits, perquè els electors puguen comparar-les amb  les seues realitzacions.

+Possibilitat que la majoria dels electors d’un districte electoral puguen censurar i demanar el cessament dels seus representants. Sotmesa a votació, si la proposta de cessament guanya per majoria de votants, es produirà el cessament demanat i ocuparà el seu lloc el següent més votat

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.