Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de juny de 2021
0 comentaris

Les banyeres

Sempre m’ha fet por volar. Un dia estava mossegant-me les ungles en un avió quan se m’apropa un senyor i em diu: “No et preocupes, mor molta més gent d’accidents en la banyera que d’accidents en avió”. Em va llevar la por a volar però ara, cada vegada que entre en una banyera, vaig que tremole, sobretot en una banyera desconeguda. Quan u està en la banyera s’ha d’enfrontar a éssers enigmàtics com el monocomandament selector dutxa-bany. Per a que és aquesta palanca? què passa, que la banyera no es pot omplir amb l’aigua que ix de la dutxa? És aigua diferent o què? Se suposa que és per a provar la temperatura com ix cap avall, solament et banyes els peus i així proves l’aigua. Cpm els peus no formen part del cos, podem abrasir-los? Doncs hi ha gent que ha perdut diversos dits fent proves!
Cada u li té agafat el truc al monocomandament, però en casa aliena un altre pollastre és el que canta. Estàs allí, obres l’aixeta… i pot passar qualsevol cosa, principalment:

Primera opció: la serp desbocada. Obres i l’aigua comença a eixir per un costat a tota pressió, embogeix i comença a fer colps. Pluc! Clun! Clun! Sona com si haguers clavat una bola de bitllar en la rentadora. Tanques l’aixeta, fas balanç de danys i descobreixes quelcom terrible, has mullat el sostre, nooo! Mullar el sostre alié és pitjor que banyar el llit alié. Mira que se’ls encull el sostre i els queda l’habitació de bany tot volta…

La segona opció és obrir l’aixeta i que, lluny d’eixir una serp desbocada, isca iun filet d’aigua. Ací poden passar dues coses. O es tracta d’un filet fi i frigidíssim com les mans d’un metge o bé un filet de magma cremant. Aqueixa aigua calenta tu la veus i és més densa que l’aigua normal. Està a punt de bollir i dius com es dutxen en aquesta casa? Potser derreteixen la ronya amb el filet de magma, s’escalden la pell i després arranquen les pells descarnats i esperen que els isca una epidermis nova i neta.

Últimament han proliferat molt les ofertes: “En 24 hores et canvie la banyera per un plat de dutxa”. No entenc ni jota, perquè en la banyera et pots dutxar però en la dutxa no et pots banyar. És com dir… et canvie el cotxe per una bicicleta” o “et canvie el costipat per la pulmonia”.
Sols ens banyem a gust en la nostra pròpia casa.

VIA CATALANA
14.09.2013 | 9.49
¡VIVA EL VINO!
10.05.2007 | 8.18

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.