Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 de març de 2012
0 comentaris

Les 10 estratègies de manipulació dels mitjans de comunicació (i 3), per Noam Chomsky

     7. Mantenir al públic en la ignorància i la mediocritat. Fer que el públic siga incapaç de comprendre les tecnologies i els mètodes utilitzats per al seu control i la seua esclavitud. “La qualitat de l’educació donada a les classes socials inferiors ha de ser la més pobra i mediocre possible, de forma que la distància de la ignorància que planeja entre les classes inferiors i les classes socials superiors siga i romanga impossible d’assolir per a les classes inferiors”.

     8. Estimular al públic a ser complaent amb la mediocritat.

     9. Reforçar l’autoculpabilitat. Fer creure a l’individu que és solament ell el culpable per la seua pròpia desgràcia, per causa de la insuficiència de la seua intel.ligència, de les seues capacitats, o dels seus esforços. Així, en lloc de rebel.lar-se contra el sistema econòmic, l’individu s’autodesvalida i se’n culpa, la qual cosa genera un estat depressiu, un efecte dels quals és la inhibició de la seua acció. I, sense acció, no hi ha canvis profunds.

     i 10. Conéixer els individus millor del que ells mateixos es coneixen. En el transcurs dels darrers 50 anys, els avenços accelerats de la ciència han generat una creixent fractura entre els coneixements del públic i aquells posseïts i utilitzats per les elits dominants. Gràcies a la biologia, la neurobiologia i la psicologia aplicada, el “sistema” ha gaudit d’un coneixement avançat de l’ésser humà, tant de forma física com psicològica. El sistema ha aconseguit conéixer millor l’individu comú del que ell es coneix a si mateix. Açò significa que, en la major part dels casos, el sistema exerceix un control major i un gran poder sobre els individus, major que el dels individus sobre ells mateixos.

Conselleria de Sanitat i els nostres impostos
09.11.2006 | 1.04
A Sense categoria
BON NADAL
24.12.2015 | 1.43

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.