Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de juliol de 2012
0 comentaris

Lectures d’estiu

Aquesta setmana passada estiguí uns dies descansant fora de casa. Em calia fer-ho. Em vaig endur uns quants llibres que vaig llegir molt tranquil.lament i que m’agradaren. Solament us en recomanaré dos (de poesia) i de dos amics i coneguts.

El primer és de Rafael Monzón García, amic de Carles, a qui vaig conéixer a través de les xarxes socials i ara més profundament a través de la seua poesia. Rafael Monzón escriu en castellà sobre la vida seua, sobre aquelles persones per què ha sentit quelcom, o fins i tot se n’ha enamorat (en uns casos amb més èxit i en altres no tant). Almenys és el que jo he vist a través dels seus mots. Si haguera de destacar algun poema, em quedaria amb aquests:

  • La chica de la diadema,
  • En los jardines de Monforte,
  • Algo más que un amigo, un hermano,
  • Fin del verano, y veinte motivos para amarte i
  • el Microcuento: Gini i el Payaso Rafael. 
El llibre s’anomena Cuando el alma es quien habla.

I el segon és del jove alcudià, Raimon Ribera, a qui també vaig conéixer per les xarxes i després vam coincidir en un sopar al Corral de Rafel, i ja en diversos moments de la lluita constant i perenne que ens ha tocat dur a cap pel nostre País Valencià.

Raimon Ribera ha intitulat el seu llibre I si els meus crits s’ofegaren… El libre ve prologat per l’escriptor Josep Lozano, al pròleg explica molt bé el contingut del llibre. El llibre, a part de tenir quatre poemes inèdits escrits l’any passat, té tres parts:
 

  • Somnis
  • Raciocinis i
  • Arrels

La primera part, al meu entendre, és la més intimista. El poeta hi buida la seua ànima en els mots. La segona part és la més “formal”. El poeta escriu allò que li preocupa (o ens pot preocupar a totes i tots). I la tercera és la part més plural i oberta, és a dir, la part que qualsevol lector pot fer seua i amb la qual es pot identificar més. Si haguera de destacar un poema d’aquesta part em quede amb “Pensarem la revolta feta amb versos” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.