Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de novembre de 2019
0 comentaris

Lectures

He estat uns dies a l’Hostatgeria del Monestir de Poblet. Entre altres coses, he llegit els llibres que tot seguit us deixe ací:

Andreu Navarra, Devaluación Continua. Informe urgente sobre alumnos y profesores de secundaria. Tusquets Editores.

David Marín. Purgatori, X Premi Crims de Tinta, Edicions la Magrana.

Fèlix Montagut i Jaria, Montserrat a escaire i cartabó, Editorial Claret.

D’aquest darrer llibre us haig de dir que m’ha semblat immillorable per diversos motius: diversos autors escriuen un comentari breu sobre com veuen Montserrat a escaire i cartabó. A més cada text apareix en castellà i anglés. I, entre altres, tenim textos de Germà Bel i Queralt, Teresa Forcades i Vila, Xavi Coral i Trullàs, Josep Poblet i Tous, Francesc Torralba i Roslló, Jaume Giró, etc. Un bon llibre per a fer un regal aquest Nadal pròxim.

Pel que fa a Purgatori és un llibre molt amé de llegir. A part d’haver estat guardonat amb el X Premi Crims de Tinta, fa que el lliges quasi d’una tirada. A més tracta un tema que, sense voler, és de total actualitat: El Pare Moragues, director d’una escola religiosa de Balaguer, apareix assassinat en una rotonda als afores de Lleida.

I el tercer llibre també vos el recomane als professors en actiu o jubilats. Fa una anàlisi de com està actualment l’ensenyament. Tracta dels problemes que giren al voltant d’un professor que l’únic que vol és fer la seua feina tranquil.lament i bé. Evidentment, entre altres motius, no ho aconsegueix per l’actitud de la Conselleria o Departament que l’omplin de tasques burocràtiques.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.