Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de juny de 2015
1 comentari

L’altra agricultura de les altres famílies (HORTA GERMANA TERRA)

Per estrany que semble, a les grans ciutats, com Madrid, sorgeix un altre tipus d’agricultura que no és extensiva, sinó que té connotacions més ecològiques i, en el fons, més humanes.

Es tracta de produir en maneres artesanals, lluny de productes fitosanitaris que asseguren la gran collita però que tenen, sense cap dubte, efectes menys beneficiosos.

Per una altra banda, aquest tipus d’horts posen a la persona per davant del mer lucre. L’inmportant no és tant fer negoci, com menjar sa i, si es pot, viure senzillament.

Per alttra prat, horts com l’esmentat estan duts avant per “altres famílies”, personas a qui la vida ha dut a agrupar-se per tal de poder trobar eixida a les seues necessitats més bàsiques. La terra les ha agermanat i això enriqueix la persona.

A més, i d’alguna forma, fa també família amb els usuaris consumidors de lots de productes ecològics. Els agermana el desig d’una alimentació saludable i l’anhel d’una terra germana que aglutine productors i consumidors.

I ara és quan cal citar el text del Gènesi 1,28 on es parla de “dominar la terra”. Realment, el verb hebreu es tradueix per “administrad”. I el millor exemple és Aliou i Suleymane que treballen el seu hort d’El Pardo i volen ampliar l’extensió de la seua horta.

PER MOLTS ANYS I SOPAR DE SANT ANTONI A BENICOLET
21.01.2007 | 10.40
A Sense categoria
?LEVANTE FELIÇ??, NO, GRÀCIES
16.03.2007 | 12.02
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. I també “el Déu Etern prengué […] l’home i el posà al jardí de l’Edèn a fi que el conreés i en tingués cura” (Gènesi 2:15).

    Aliou i Suleymane són un bon exemple de majordomia.

    Atentament, i salutacions en Crist

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.