Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 de febrer de 2019
0 comentaris

La Visitació de la Mare de Déu

La litúrgia celebra en concloure el mes de maig, tot dedicat a la Mare de Déu, el record de la seua visita a santa Isabel escena d’encantadora senzillesa que relata sant Lluc amb múltiples detalls al seu Evangeli. Es tracta d’un esdeveniment històric que ens invita a fixar la mirada del cor al misteri que tanca i que té com a protagonista Maria, com a pelegrina de la Fe.

Des del naixement de l’Església, aquest misteri ha estat venerat pels fidels. La història de l’Evangeli de sant Llluc és molt bonica. Es refereix, doncs, l’evangelista que la Mare de Déu es va alçar després de l’Anunciació amb prestesa i es va adreçar a la muntansa de Judea, per a ensenyar-nos la promptitud amb què s’ha de correspondre a les divines inspiracions; perquè és propi de l’Esperit Sant, quan toca un cor, apartar-ne tota peresa i ti ebiesa; amar la diligència i promptitud, i és enemic de les dilacions, quan es tracta de la realització de la voluntat divina.

Maria duia Déu a les entranyes, com una preeucaristia. La processó del Corpus amb què es va iniciar aquell dia, canta bellament la litúrgia. Si, era la primera “processó del Corpus”, i ella, Maria, la primera custòdia, la més rica, la més bella que haja existit a la terra. Arca de la nova i eterna aliança, entre Déu i els homes.

Hui, hi ha dues basíliques que mantenen el record d’aquesta visita de la Mare de Déu a Aín Karen, a uns 8 quilòmetres a l’oest de la ciutat de Jerusalem. La salutació de la Mare de Déu va provocar un torrent de lloances en Isabel, una venerable persona gran, cap a una joveneta, desposada amb un senzill fuster d’un poble de Galilea, anomenat Natzaret. La Mare de Déu respon que la benedicció que ha rebut procedeix del Nostre Senyor que ha mirat la seua petitesa i dignitat, I aquestes paraules pronunciades per Maria, en el llindar de la casa d’Isabel, expressen els seus sentiments religiosos i la seua actitud religiosa davant Déu, s’hi ha donat el fidel acompliment de les promeses mesiàniques de l’Antic Testament, el cant se centra en el misteri de la misericòrdia fidel del Déu Salvador que es personifica en la mateixa actitud de la fe de Maria.

PD: Text traduït del full ALELUYA


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.