Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 d'agost de 2019
0 comentaris

La Visitació de la Mare de Déu (31 de maig)

La litúrgia celebra en concloure el mes de maig, tot dedicat a la Mare de Déu, el record de la seva visita a santa Isabel escena d’encantadora senzillesa que relata sant Lluc amb múltiples detalls en el seu Evangeli. Es tracta d’un esdeveniment històric que ens convida a fixar la mirada del cor en el misteri que tanca i que té com a protagonista Maria, com pelegrina de la Fe.

Des del naixement de l’Església, aquest misteri ha estat venerat pels fidels. La història de l’Evangeli de sant Lluc és molt bonica. Es refereix, doncs, l’evangelista que la Mare de Déu es va aixecar després de l’Anunciació amb prestesa i es va dirigir a la muntanya de Judea, per  ensenyar-nos la promptitud amb què s’ha de correspondre a les inspiracions divines; perquè és propi de l’Esperit Sant, quan toca un cor, apartar d’ell tota mandra i tebiesa; estimar la diligència i promptitud, i és enemic de les dilacions, quan es tracta de la realització de la voluntat divina.

Maria portava Déu en les seues entranyes, com una preeucaristía. La processó del Corpus amb la qual es va iniciar aquell dia, canta bellament la litúrgia. Si, era la primera “processó del  Corpus “, i ella, Maria, la primera custòdia, la més rica, la més bella, que mai haja existit a la terra. Arca de la nova i eterna aliança, entre Déu i els homes.

Avui, hi ha, dues basíliques que mantenen el record de aquesta visita de la Mare de Déu a Ain Karen, a uns 8 quilòmetres a l’oest de la ciutat de Jerusalem. La salutació de la Mare de Déu va provocar un torrent de lloances a Isabel, una venerable dona, cap a una joveneta, promesa amb un senzill fuster d’un poble de Galilea anomenat Natzaret. La Verge respon que la benedicció que ha rebut procedeix del Senyor que ha mirat la seua petitesa i indignitat. I aquestes paraules pronunciades per Maria, al llindar de la casa d’Isabel, expressen els seus sentiments religiosos i la seua actitud religiosa davant Déu, en ella s’ha donat el fidel compliment de les promeses messiàniques de l’Antic Testament, el cant se centra en el misteri de la misericòrdia fidel del Déu Salvador que es personifica en la mateixa actitud de fe de Maria.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.