Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de març de 2007
General
2 comentaris

La vida segueix… i ja “quasi” són Falles

Aquesta setmana estaré un poquet ocupat (demà tinc claustre) per la correcció d’exàmens i revisió de llibretes dels grups 2n B i C de batxillerat). A més a més, la connexió amb l’ordinador de taula no em funciona (crec que és el mòdem) i el portàtil funciona més lentament, cosa que em complica més la trobada amb el bloc…

Avui us deixe un article d’en Salvador Vendrell, La dreta fa por, publicat al Levante-EMV d’avui. La negreta és meua.

 

La dreta fa por

 

Salvador Vendrell

 

 
 

Sóc una persona que considere que la política s´ha de fer de manera decent i digna i, per això, no acudiré mai a les manifestacions que convoque la dreta a Madrid. No hi aniré, perquè no puc acceptar les manipulacions politicomediàtiques ni les proclames agressives i malaltisses de la gent que no sap acceptar el veredicte de les urnes: la seua derrota. Van perdre per la mentida i continuen instal·lats en el mateix error, sense fer cap autocrítica i limitant-se a demonitzar l´adversari que legítimament i de manera democràtica els ha desplaçat del poder. No crec que siga decent ni digne crear un clima que afavorisca que gent amb poc trellat rebente actes organitzats per partits democràtics, com ha passat fa poc de temps a Castelló. I que es criden consignes que els mateixos que boicotegen actes no es creuen: «Socialistes terroristes».

De totes maneres, això no és el que veritablement em fa por. No m´importa que la dreta insulte, que diga mentides, que es manifeste, que no tinga vergonya, que exhibisca pancartes i símbols preconstitucionals… Ja s´ho faran. El que veritablement m´inquieta és que governen ací, a la nostra terra. Em preocupa, per posar-ne un únic exemple, que un alt càrrec de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports anuncie la intenció d´elaborar un decret que permeta concertar el batxillerat de manera generalitzada. Un decret que no acaba de concordar amb l´esperit de la legislació vigent i que podria fer-nos pensar que té la pretensió de potenciar les ideologies afins al partit del govern amb els diners de tots. Unes despeses clarament innecessàries dirigides a fomentar, encara més, les desigualtats i encaminades a convertir l´escola pública en assistencial i subsidiària de la privada. Un exemple ben il·lustratiu de com governa la dreta i de què ens hauria de fer veritablement por.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.