Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 d'octubre de 2019
0 comentaris

‘La vida cristiana no és un carnaval, té moments bells i difícils’

El Papa Francesc va recomendar als cristians que sofreixen persecució o moments d’obscuritat interior, perseverar en la fe amb esperança i fent memòria de l’alegria de la primera trobada amb Jesús.

Durant la Missa celebrada el divendres 1 de febrer a Casa Santa Marta, el Pontífex va recordar que la “vida cristiana no es un carnaval. No és una festa i alegria contínua; la vida cristiana té momemts bellíssims i moments difícils, moments d’aclaparament, de desinterés on sembla que res no té sentit. Moments de desolació”. En la seua homilia, el Sant Pare recorregué a la primera Lectura del dia, de la Carta als Hebreus, per a reflexionar sobre el sentit de la perseverança en el camí de la vida.

En la Carta, l’autor “parla als cristians que estan atravessant un moment d’obscuritat”. Aqueix moment d’obscuritat pot ser una situació de persecució, però també una situació d’abatiment individual. El Pontífex va definir aqueixa situació com un “desinterés de la nostra ànima”.

Quan es produeixen aqueixes situacions, “ja siga per les persecucions internes o per l’estat interior de l’ànima, l’autor de la Carta als Hebreus diu: “Teniu necessitat de perseverança”. Sí, però, perseverar per a què?’ ‘Per a fer la voluntat de Déu, per a obtenir tot el que se vos ha promés’.  Perserverança per a arribar a la promesa’, va explicar Francesc.

Durant l’homilia, El Papa se centrà en dos elements en què, assegurà, pot trobar-se el remei a la desolació: memòria i esperança.

Memòria dels bons moments, “dels dies festius de la trobada amb el Senyor, del temps de l’amor”. I esperança d’assolir tot allò promés.

“Cal oferir resistència als moments obscurs, però una resistència de la memòria i de l’esperança, una resistència amb el cor : el cor, quan pensa en els moments bells, respira, quan mira l’esperança, també respira”, va subratllar.

“Això és el que hem de fer en moments de desolació per a trobar el consol de la promesa del Senyor”.

Finalment, el Papa Francesc va posar d’exemple la perseverança en la fe als màrtirs cristians. “També hi ha molts homes i dones que estan sofrint per la fe, però recorden el seu primer encontre amb Jesús, tenen esperança i van avant”.

“Aquest és el consell que dóna l’autor de la Carta als Hebreus per a moments de persecució, quan els cristians són perseguits, atacats: “Tingueu perseverança”, va concloure.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.