Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de novembre de 2013
General
0 comentaris

La vida continua (AMB TU COMPTEM!) i aquests impresentables del PP no ens han de llevar les ganes de viure

Per això em faig ressò del que segueix:  

PERSONALITATS VALENCIANES ANIMEN A PARTICIPAR AL MICROMECENATGE D’ESCOLA VALENCIANA EN LA RECTA FINAL DE LA CAMPANYA

 

 

Moltes han estat les persones i entitats que ja han donat suport econòmic a Escola Valenciana. Moltes les veus que estan fent, per voluntat pròpia, difusió viral de la crida econòmica que va fer pública l’entitat cívica a finals d’octubre. Molts estan sent també els suports de personalitats de diversos àmbits que confien en els projectes que es porten a terme des d’Escola Valenciana, un moviment fet des de la base, que convida la societat a sentir-se’n part, a fer Escola Valenciana. En aquest sentit, es van anunciar fa unes setmanes frases que dedicaven al moviment persones com l’entrenador Pep Guardiola.

 

El món cultural i social valencià també s’ha implicat en l’objectiu de visualitzar amb missatges la tasca de normalització lingüística d’Escola Valenciana i s’ha volgut fer patent en la recta final de la campanya de micromecenatge més important que s’ha organitzat fins ara al País Valencià. De fet, després d’haver superat l’objectiu mínim fixat, és el segon projecte de la plataforma Verkami més rellevant que s’està desenvolupant amb èxit fins ara.

 

Periodistes com Amàlia Garrigós, Vicent Partal, Xavier Aliaga, Víctor Maceda i Zequi Castellano; escriptors com Ferrant Torrent, Joan Francesc Mira, Carme Miquel, el poeta Vicent Berenguer o el contacontes Llorenç Giménez; l’artista Carles Santos; músics i cantants com Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Miquel Gil, Manolo Miralles, Pau Alabajos, Borja Penalba o els grups Al Tall, Aspencat, Orxata, VerdCel, Pepet i Marieta o Tres fan ball; l’actor, director i dramaturg Carles Alberola i el còmic, guionista i presentador Eugeni Alemany; sociolingüistes de la talla de Vicent Pitarch i Brauli Montolla; Josep Lluís Doménech, membre de l’Acadèmia valenciana de la Llengua;  inclús Manuel Milián, periodista i polític valencià retirat que va ser un dels fundadors del Partit Popular, han fet la seua particular crida per ajudar econòmicament Escola Valenciana.

 

“És molta la gent que està difonent el missatge, moltes les persones que se senten Escola Valenciana i això és el més important, una responsabilitat enorme per a aquest moviment que ha d’estar a l’altura de totes i tots els qui donen suport a aquest projecte cívic de normalització lingüística”, ha declarat Vicent Moreno, president de l’entitat.

 

 

Algunes de reflexions i missatges de personalitats valencianes:

 

FERRAN TORRENT, escriptor

Mentre tinguem governs com els del PP, organitzacions com Escola Valenciana són imprescindibles.

 

AMÀLIA GARRIGÓS, periodista

Teixim, entre totes i tots, una malla sòlida de suport a l’entitat cívica, Escola Valenciana. Durant més de vint anys, conrea i arrela la nostra llengua des dels fonaments: l’escola pública i de qualitat. La llengua pròpia no és un llast. És un present dels nostres avantpassats que cal mantindre viu. El sistema educatiu el conformem els pares i les mares, els fills i els professors. Si no ho fem nosaltres, ningú més ho farà.

 

JOAN FRANCESC MIRA, escriptor i president d’Acció Cultural del País Valencià

Perquè tot és u: l’escola, el món, la llengua, el país i la dignitat de ser persones. Tot va junt, i reconforta saber que, entre nosaltres, hi ha gent com la d’Escola Valenciana que ho ha comprés tan bé.

 

CARLES SANTOS, artista, compositor i pianista

Més i encara més, Escola Valenciana.

 

JOSEP LLUÍS DOMÉNECH, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

El treball que du a terme Escola Valenciana té unes repercussions socials i educatives molt positives i de primer ordre. Ajudar Escola Valenciana és ajudar el poble valencià.

 

VICENT PITARCH, sociolingüista

Escola Valenciana constitueix avui un suport fonamental per a la consistència d’aquesta societat nostra, un testimoni admirable de lleialtat civil i alhora una raó d’orgull social de valencianes i valencians

 

MANUEL MILIÁN, periodista i polític valencià

Sense el conreu de la llengua pròpia, no sobreviurà la identitat valenciana

 

BRAULI MONTOYA, sociolingüista

Escola Valenciana ha de fer un paper de suplència d’una Conselleria d’Educació que no s’estima la llengua pròpia dels valencians i només es preocupa d’ensenyar
castellà i anglès

 

CARLES ALBEROLA, actor, director i dramaturg

El meu suport incondicional a Escola Valenciana en la seua feina per alfabetitzar i formar a l’alumnat en la nostra llengua, fent-los estimar-la per a que puguen estimar utilitzant-la.

 

XAVI SARRIÀ, cantant d’Obrint Pas i escriptor

Escola Valenciana és una de les entitats que han vertebrat la cultura pròpia del País Valencià magrat els continus atacs institucionals. Però sobretot representa la suma d’esforços i voluntats que ha fet possible que generacions de valencians cresquérem educades en la nostra llengua. Un avenç històric que necessitem seguir defensant amb la constància i l’entusiasme que aquesta entitat imprescindible ens encomana.

 

VICENT PARTAL, periodista

Escola Valenciana és la saó imprescindible per a fer créixer el nostre país i una responsabilitat de tots.

 

EUGENI ALEMANY, còmic, guionista i presentador del programa “Trau la llengua”

La força d’una llengua no es mesura amb el nombre de parlants que té, sinó amb el nombre de nous parlants que també llegiran, escriuran i aprendran en eixa llengua. Les escoles són els graners dels pobles. I Escola Valenciana és el forment del nostre. Hi ha moltíssimes coses per millorar i fer una societat més justa. La bona notícia és que totes es comencen des del pati d’una escola.  Escola Valenciana no és només la cultura que ens ha tocat viure. Escola Valenciana també és un missatge de convivència, pedagogia i respecte de com volem viure. 

 

XAVIER ALIAGA, periodista, escriptor i crític musical

Molta de la nostra música és filla de l’escolarització en valencià. Escola Valenciana tingué l’olfacte i l’oportunitat de detectar el moviment musical i incorporar-lo a les seues activitats, com un complement necessari a les reeixides Trobades que reuneixen milers i milers de persones tots els anys.

 

VICENT BERENGUER, poeta

 

FER VER CAMÍ

(Decimeta i mitja)

És ben senzill i ben alegre,

els pollets tenen lloques,

les raboses palaus calents,

els conills conilleres fondes,

els malalts hospitals fins i tot!,

les orenetes tenen el cel,

el cel envia pluja al món,

el món treballa o no treballa,

però els xiquets i les xiquetes

també tenen escola valenciana.

 

El món no és gens senzill però és alegre,

¿o voleu que tornem una altra volta

a contar els pollets i les raboses?

Que ja tenim l’escola valenciana,

que no som ni pollets ni lloques.

 

 

CARME MIQUEL, escriptora i expresidenta d’Escola Valenciana

Escola Valenciana és un alé d’aire fresc que respirem en el nostre país.  La col·laboració de tots la convertirà en una sana ventada transformadora, sempre a favor de l’educació, de la llengua i de la gent.

 

 

MANOLO MIRALLES, membre d’Al Tall

Escola Valenciana és una de les entitats més importants i més estimades, imprescindibles en la vertebració del nostre País, i en la defensa de l’escola pública i en valencià. Sense ells estaríem orfes de moltes coses que aporten a la nostra societat,  rigorositat, entusiasme, dignitat, reivindicació, solidaritat,  estudi, ensenyament i festa… tot això dirigit als nostres menuts i a la nostra societat

 

 

LLORENÇ GIMENEZ, contacontes

Escola valenciana ens necessita

el suport moral el té… és sensacional,

però cal completar el Verkami,

per a continuar el camí.

Mecenes en tenim de deu, vint i trenta-cinc,

de noranta, tres-cents,cinc-cents i mil.

I no busqueu les de vuitanta-cinc

perquè esgotades estan com ho dic.

 

FELIU VENTURA, cantautor

Mentre Estrasburg no els pare els peus per TIL, LAPAO, els ibers i la llengua vehicular… nosaltres tenim Escola Valenciana.

 

MIQUEL GIL, cantautor

Dóna suport a Escola Valenciana, sense dubtar-ho, fan la tasca que la Generalitat Valenciana no fa: treballar per una escola publica, de qualitat i en valencià. 

 

PAU ALABAJOS, cantautor

Senyores i senyors, sabeu que Escola Valenciana té un Verkami en marxa? Podeu col•laborar-hi amb el vostre granet d’arena!

 

VÍCTOR MACEDA, periodista

Si determinats moviments de base mai no han gaudit de l’estima governamental, ara que a la caixa forta hi ha teranyines, una ajuda pública resulta més quimèrica encara. Prou bé que ho sap Escola Valenciana, col·lectiu que ha endegat una campanya de micromecenatge per matenir totes les accions en favor de la llengua que tenen obertes. L’aportació mínima és de 10 euros, però només que cada valencià hi posara un cèntim, ja en tindrien 50.000. Aquest cèntim solidari seria el més útil de tots.

 

ZEQUI CASTELLANO, periodista

Escola Valenciana depén de mi i faig l’aportació a Verkami. Jo sóc Escola Valenciana i per això done suport. Ells no ho saben fer; Escola Valenciana sí. Escola Valenciana, no ni poc!

 

TRES FAN BALL, grup de música folk en valencià

 El treball d’Escola Valenciana en aquests 30 anys ha estat determinant per impulsar la nostra llengua i la nostra cultura, com a part important de la identitat d’un poble, tot i que, des de les nostres institucions han intentat ignorar i silenciar-la. En davant amb la vostra tasca, referent de lluita i constància. Fem Escola Valenciana.

 

BORJA PENALBA, músic i compositor

Ens poden posar tots els entrebancs del món, però si volem estudiar en valencià ningú ens podrà aturar. Fem-ho possible ajudant Escola Valenciana. 

 

Podeu seguir la progressió de la campanya a www.escolavalenciana.org/verkami

 

 

 

— 
http://www.escolavalenciana.com/arxiu/images/ambtu.gif

 

 

ALPONT
07.03.2008 | 12.05
MISERABLES ÉS EL QUE M?ABELLEIX DIR AVUI
12.01.2007 | 3.46
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.