Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de maig de 2018
0 comentaris

La Veritable ruptura d’Espanya (I)

Els periòdics espanyols -en la seua majoria capitalistes- ja van anticipar el risc que suposa després del 20D2015 si no s’aconsegueix el gran pacte del bipartidisme. De diverses maneres assenyalen que és possible que els bancs, les grans empreses, les entitats multinacionals… postposen les inversions si prosperaren coalicions d’esquerra, ja que aquests podrien abolir les reformes introduïdes aquests anys “que tan bons resultats han donat”. Encara que al mateix temps destaquen com factor positiu “el fet que els partits tradicionals (PP i PSOE) seguesquen sent els dos primers, la qual cosa pot donar tranquil.litat als mercats”.

Per la seua part, partits polítics que s’han anat tornant al govern en aquests anys des de la transició, s’afanyen a manifestar la importància de la unitat nacional amb el pretext dels nous partits emergents i les “marees nacionalistes” volen trencar Espanya i ho afirmen amb eslògans altisonants com la ingovernabilitat, la inestabilitat”, etc. Temen que el que denominen partits populistes “trenquen amb l’esperit nacional”.

Importa no oblidar que el que realment trenca Espanya és la presència de més de tres milions de persones que viuen  en una situació de privació material severa que ens situa al segon lloc entre els més desiguals de la UE. Ruptura és no disposar de garantia d’ingressos en més de 700.000 llars al costat de la presència de més de 2,5 milions de menors que es troben davall el llindar de la pobresa. Fragmentació és haver eliminat el diàleg social amb les successives reformes laborals entre treballadors i empresaris.

(segueix)

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.