Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 d'abril de 2016
0 comentaris

La Universitat de València-Estudi General investeix com a doctors ‘honoris causa’ la sociòloga Saskia Sassen i el filòleg Josep Massot (UV-ESTUDI GENERAL)

Josep Massot, Saskia Sassen.

La Universitat de València ha investit aquest divendres com a doctors ‘honoris causa’ la sociòloga Saskia Sassen i el filòleg Josep Massot. L’acte s’ha celebrat al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. La ‘laudatio’ de Saskia Sassen ha estat llegida pel catedràtic de Sociologia i vicerector de Cultura, Antonio Ariño. La de Josep Massot, pel catedràtic de Filologia Catalana Vicent Simbor.

La lectio de Saskia Sassen es pot consultar clicant ací.

La laudatio d’Antonio Ariño es pot consultar clicant ací.

La lectio de Josep Massot es pot consultar clicant ací.

La laudatio de Vicent Simbor es pot consultar clicant ací.

El discurs del rector, Esteban Morcillo, es pot consultar clicant ací.

Saskia Sassen
Saskia Sassen (La Haia, 1947) és professora Robert S. Lynd de Sociologia de la Columbia University, on presideix el seu comitè sobre pensament global. Formada a les universitats de Poitiers, Buenos Aires i Università degli Studi di Roma, es va doctorar en la University of Notre Dame (Estats Units). Ha estat professora visitant en nombroses institucions, entre elles la American Bar Foundation, la Russell Sage Foundation, el Woodrow Wilson International Center for Scholars i les universitats de Bielefeld (Alemanya) i Toronto (Canadà).

Les seues investigacions se centren en l’estudi de les ciutats, la immigració, l’economia global i els seus efectes, amb especial atenció a la dimensió de gènere, desigualtat i impacte de la digitalització. La seua àmplia obra ha estat traduïda a més de vint idiomes. Ha rebut nombrosos premis, entre ells el Príncep d’Astúries en Ciències Socials.

Josep Massot
Josep Massot i Muntaner (Palma de Mallorca, 1941) és director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, així com responsable de publicacions de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.

Llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, és director de les revistes Serra d’Or i Randa. Fundador de la Societat Catalana de Llengua i Literatura i de la revista Llengua & Literatura, la seua àmplia obra abasta més de huitanta llibres que l’avalen com a estudiós humanista. Ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals destaca la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or del Consell de Mallorca i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

(de la Universitat de València)

ALMÀSSERA
12.02.2008 | 12.14

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.