Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'octubre de 2013
0 comentaris

La Tertúlia Bausset demana a Cotino que impulse el valencià a Les Corts (La Veu del País Valencià)

Vull fer-me ressò d’aquest escrit que subscric TOTALMENT:

Aquest grup d’intel·lectuals lliura al Parlament un escrit a favor de la llengua i de la seua normalització

La Tertúlia dels Dilluns d’El Micalet, Tertúlia Bausset, formada per intel·lectuals i persones preocupades per la llengua i cultura del País Valencià, ha enregistrat a Les Corts Valencianes, un escrit exigint al president de la Cambra, Juan Cotino, que impulse, des de la seua autoritat i responsabilitat, el foment de la llengua pròpia del País Valencià com a “llengua preferent oral i escrita parlamentària”.

RedactaVeu / València

 
Els membres de la Tertúlia Bausset continuen amb la seua lluita per la cultura i la llengua del País Valencià. Així, recentment han lliurat, per registre d’entrada, a Les Corts Valencianes, un escrit fonamentat, en el qual demanen al president del parlament, Juan Cotino, que es normalitze la llengua pròpia del País Valencià, com a llengua preferent a Les Corts.
 
També sol·liciten que Juan Cotino faça servir el valencià com a llengua de comunicació habitual i sempre “que es dirigisga a la cambra. Cal visualitzar el seu compromís amb la normalització de la llengua”.
 
Aquest grup insta a la presidència de Les Corts que “encoratge” tots els síndics de la Cambra a “fer un ús majoritari i preferent del valencià en les seues intervencions plenàries i en comissió i que els diputats i diputades s’ajusten a la normativa de l’AVL”.
 
En un altre punt es demana que s’impulse la normalització lingüística en tots els àmbits de l’activitat parlamentaria.
 
Per últim, exigeixen a Juan Cotino que, com a representant de la Cambra, impulse la modificació del seu Reglament per tal d’incorporar l’ús del valencià, com a llengua preferent i adequar-la al mandat de la legislació de rang superior.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.