Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de novembre de 2020
0 comentaris

La síndrome del “YOUTUBER”

La lupa -veig, veig: En les pantalles d’Internet apareixen els “youtuber” per tots els costats. La cosa difícil és evadir-los. Els “youtuber” són anunciadors de missatges impactants. Aquestes noves formes de transmetre idees estan donant la volta al món navegant pels mars de la comunicació. Ja s’escolta els xiquets de hui que volen ser “yortuber”.

Objectius i sistemes: Els missatges tenen l’objectiu de configurar propostes socials i mitjans de vida on tot es resolga fàcilment amb els seus remeis infal.libles. Açò no té rees d’estrany , doncs tota la vida ha estat així i, pet això, la pluralitat de pensament és un bé social. Les símptomes hem de descobrir-les en el nivell de les actuacions que provoquen els esmentats missatges depenent de si els objectius tenen altura humanitzadora o si, pel contrari, són de tan baixes aspiracions que degraden la  dignitat humana.

El problema -pense que sorgeix quan la persona que ho escolta no té bases ni voluntat de seleccionar els missatges, és a dir, no té la capacitat de comparar uns missatges amb altres en funció d’uns criteris, principis i raons que estan fonamentats en l’ètica de la solidaritat i del bé comú.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.