Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de febrer de 2006
Sense categoria
6 comentaris

La símdrome de Peter Pan

Aquest fenomen és freqüent als nostres dies: molt joves viuen amb els seus pares. Segons les dades de l’Iinstitut de la Joventut, el 77% dels joves menors de 30 anys conviuen encara a la casa familiar.

Els pares se’n queixen i els joves diuen que, de moment, no els queda altra cosa que ser "okupes". Algun dia deixaran de ser-ho?

Causes que expliquen aquest fet: una és l’econòmica. La joventut no pot aconseguir una ocupació segura i un contracte fix pel tipus de mercat laboral que tenim vigent. No poden dependre del seu sou.

Una altra causa és el problema de l’habitacle. Tenim una generació anomenada "mileurista" (1.000 euros al mes), i amb aquesta quantitat no es pot comprar un pis. Açò ve agreujat per la mentalitat espanyola de la propietat de l’habitacle i la poca pràctica del lloguer.

Sol dir-se que els joves d’avui són uns egoistes, aprofitats i còmodes. Hi ha casos i casos. Fins i tot hom diu que solament pensen en la gresca. Sí que és cert que són còmodes part de molts joves, però tots no són iguals.

El govern també té la seua responsabilitat: s’han dedicat recursos econòmics als pares, a la classe mitjana, al benestar dels ancians, a la igualtat de la dona, cosa que està molt bé. Però s’ha tingut molt poc en compte els joves i el problema del treball i l’habitacle.

Les famílies també en són responsables: la precarietat laboral ha estat substituïda per la protecció familiar. Molts pares ho veuen com una forma de no quedar-se sols i els joves veuen en la família la seua segueretat.

La joventut a la casa  paterna tenen un bon nivell de vida i a l’hora d’independitzar-se presenten unes exigències elevades: pis, cotxe i el futur ben assegurat.

I l’única conseqüència positiva de tota aquesta problemàtica és que, com que han de prendre decisions sobre la pròpia vida i afrontar els problemes en solitari, tot això contribueix a estimular els recursos i a aguditzar l’enginy, fent-los més creatius.

Per tant, senyors polítics, deixen-se ja de reformes d’estatutets (per al que han fet -PPOE-  no calia haver-ho tocat), de veure quin regal (amb diners de tots nosaltres, no ho obliden) els fa per Nadal el senyor President de les Corts, quin PAI toca aprovar aquesta vesprada, etc. i pensen d’una vegada que el futur són les i els joves. I, així, aconseguiran que el poble valencià siga un poble feliç, amb la seua llengua, la seua cultura i la seua terra. Res més.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Si no m’equivoque, la síndrome (amb n) de Peter Pan té més a vore amb creure’s un joveneu quan ja s’està granadet, que amb viure en la casa dels vincles. Pel que toca a la qüestió en concret, només diré que el fet que deixes de ser oficialment Jove als vint-i-sis anys (quan et lleven el Carnet i passes a ser un +26) no ajuda massa…
    I per si fóra poc, ve Imma la Xima (d’Ontinyent, mera) i et recorda que ja estàs més prop dels trenta que dels vint! Jo, quan siga major vull tornar a ser xicotet.

  2. Tens raó, és la síNdrome (ja saps les presses o la correcció em va jugar una mala passada). Per cert, era una forma més de tocar-los els "collonets" als polítics del que hem d’acostumar-nos a anomenar PU (partit únic) o, el que és el mateix, PPOE (partit popular obrer espanyol). Gràcies per tot.

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

  3. Corrig-ho, home! Que els escrits es poden fusar després de publicats! Per cert, el meu poble també és xicotet: només té onze mil roscans i poc; i el teu? Espera’t, que t’endevine de quin poble eres: de Llutxent! Allí hi ha molts Canet famosos…

  4. Vas un poquet desencaminat, el meu cognom CANET és de Llutxent (el meu avi n’era). Mon pare (va morir fa poc) i jo ja no ho som. I pel que fa als pobles xicotets, per a mi, són de 500 h, no d’11.000. Bo, molt de gust…

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

  5. No anava jo del tot errat, si el teu avi era llutxentí! Doncs no ho sé, deixa’m que ho torne a intentar: l’altre poble xicotet de la Vall que conec és Fontansans dels Alfonsins, que deien en Canal 9
    Jo em vaig quedar a quadros el dia que em van dir que l’Alcúdia era una ciutat perquè ja passàvem dels deu mil habitants. Clar, això dels pobles és relatiu en la mesura que viatges a un altre més gran o més xicotet que el teu: tu compta que els alcoians encara parlen de la seua Ciutat dels Ponts com a poble…
    Però bé, si el teu poblet és tan menut com dius, t’envege: no te’n vages mai!

  6. Desencaminat, no hi anaves. Però no l’has encertat… està a l’altra punta de la comarca. Mira, si no ho endevines, ja t’ho diré però pensa-hi un poquet més.

    Ah, per cert, treballe a Gandia però no me n’aniré mai del meu poble: la qualitat de vida és…posa tu l’adjectiu. Sí tenim alguns inconvenients per viure a poblets xicotets: no disposem d’ADSL i, a més, ahir no vaig poder connectar-me en tot el dia. Bo, xiquet, fins ara…

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.