Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 d'agost de 2009
3 comentaris

La política: una professió?

No és la primera vegada que pose a parir aquelles i aquells que han fet de la política una professió. Ni tampoc serà l’última (al pas que anem). Si tingueren vergonya no eixirien de casa… però no és açò (la vergonya) allò que més tenen. Per què torne a insistir en aquest aspecte del món polític? Perquè dimecres (26 d’agost) podíem llegir a EL PAÍS aquesta informació: Las ‘teles’, retiro para los políticos. 
En aqueixa informació podíem llegir que els càrrecs en les televisions autonòmiques són 176 consellers en 13 televisions autonòmiques. Van des dels 20 de l’Ens Públic Ràdio Televisió Madrid fins als 8 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I si ens fixem en allò que cobren ja és per llogar-hi cadires. I si no, mireu.
Andalusia: 50.196,24€ bruts a l’any. 597,58€ en dietes d’assistències (màxim 30 dietes), 296,94€ per a menjar i allotjament als aconsellers de fora de Sevilla i 131.47€ per als de Sevilla. Gasolina: 0,3€ per km i 82,67€ al mes per a depeses de mòbil. M’estalvie els mots amb què qualifique açò.

Catalunya: No facilten dades. Però segons fonts oficials, els consellers cobren uns 115.000€ bruts a l’any. Sense dietes (encara sort!).

País Valencià: 21.856€ bruts anuals. I a més a més, despeses per quilometratge, menjarsi alotjaments. Tenen una reunió al més. La veritat no sé què fan amb la manipulació “constant” i “abusiva” de Canal 9.
Però hi ha consellers més modestos. Així a Múrcia sols cobren 130€ bruts per reunió i en tenen 12 a l’any. 
I per acabar us deixe el text de Federico Goded Rambaud, de Galapagar (Madrid), es pot dir més fort però no més clar… Bon dia.


¿No es cierto que el Estado debe perseguir a los delincuentes? ¿Es que la justicia no debe aclarar si un ciudadano, sea político o sea de a pie, acusado de un delito es o no culpable y, de serlo, sancionarlo como la legalidad manda? Cuando ocurre que aparecen numerosos personajes políticos del mismo partido en numerosos asuntos sospechosos de corrupción política, lo terrible sería que el Estado renunciase a investigar y perseguir a esos políticos acusados de corrupción porque muchos son del mismo partido.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. NO estic molt d’acord amb el plantejament. A mi, si una gestió està ben realitzada i explicada en una àrea no hi ha problema que es cobre això i molt més. Tot pensant  que se’n genera moltíssim més. Com ho facen a Múrcia o a Londres, tant ens ha de fer!.
  Trac a tomb Londres, perquè llegia el diari escocès ‘The Sunday Post’ que titolava a grans caràcters: BBC ‘hypocrisy’: Foulkes rages at secrecy…en l’article esmentat atacava la manca de transparència en els els contractes a estrelles televisives i obstruccionisme per a conèixer-los. Que al’igual que els directius calia que foren transparent i públics. I això és exigència impliíita en un ens social i de servei públic. MIrant Canal 8/BUit que és la nostra pena més propera i veient la gestió putapènica d’emissió i l’econòmica, qulasevol es demana:
  Com és que se’n van a l’empresa privada si la tasca és absolutament nefasta?

  Se n’hauran aprofitat a muntar empreses en paral·lel per a organitazar-se l’eixida de l’ens. Una mena de jubilació?

  Si l’empresa privada és com cal, no passen ni la prova d’admissió. A no ser qyue siguen d’ells mateixos o hagen de cobrar algun deute antic, quan tnien poder decisori polític en l’ens.

  En quant a l’article del sr. d’avall:els españols s’estan tornant la pilota entre ells. En l’època d’Aznar els serveis d’intel·ligència treballaren per a perseguir els del PsoE i 15 anys després han tornat la truita. És un tema estrictament español, tan estranger com el de la BBC, que millor no entrar-hi perquè et quedes atrapat. Per molt que digues que ens afecta. I tant, però cal procurar  que deixe d’afectar-nos, sinó no hi ha manera de trencar el cercle viciós: En eixa cura ja tenim la -nostra- redempció.

  Una abraçada.    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.