Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de maig de 2020
2 comentaris

La pobresa a Espanya (I)

“Espanya els està fallant per complet als qui viuen en la pobresa, la situació dels quals ara es troba entre les pitjors de la Unió Europea”, va dir el Relator Especial de l’ONU sobre l’extrema pobresa i els drets humans, Philip Alston, en concloure la seua visita oficial al nostre país.

“A pesar que Espanya està prosperant econòmicament, massa persones segueixen passant dificultats”, digué Alston.  “La recuperació després de la recessió ha deixat molts darrere, amb polítiques econòmiques que beneficien les empreses i els rics”.

“Espanya hauria de mirar-se a l’espill i el que vorà no és el que desitjaria la majoria dels espanyols: una pobresa generalitzada i un alt nivell de desocupació, una crisi d’habitatge de proporcions inquietants, un sistema de protecció social completament inadequat que arrossega deliberadament un gran nombre de persones a la pobresa, un sistema educatiu segregat i cada vegada més anacrònic, un sistema fiscal que brinda més beneficis als rics que als pobres”.

“Els grups polítics els han fallat en gran mesura als que viuen en la pobresa i els drets socials rara vegada es prenen seriosament. L’habitatge de baix cost és quasi sempre inexistent i el sistema per a brindar assistència social està trencat, les empreses estan pagant la meitat dels impostos que abans de la crisi a pesar de registrar forts beneficis”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.