Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 d'octubre de 2006
General
10 comentaris

La meua perplexitat i l’arquebisbe de Saragossa

Sí, Monsenyor Manuel Ureña. Acabe de llegir aquesta notícia que vull expandir als quatre vents. Mai ho haguera pensat. Tot un arquebisbe que ens dóna lliçons de moral, d’ètica, de comportament humà i, fins i tot, de lingüística; i ara li ha passat açò. Llegiu, llegiu…

SANCIÓ EXEMPLAR

L’arquebisbe de Saragossa pot perdre sis punts per córrer

 Manuel Ureña.
Manuel Ureña.
EL PERIÓDICO
SARAGOSSA

L’arquebisbe de Saragossa, Manuel Ureña, s’ha sumat a la llista de ciutadans candidats a una pròxima retirada del carnet de conduir si no corregeixen el seu comportament. Ureña va ser detectat fa unes quantes setmanes per un radar de la Guàrdia Civil circulant a 80 km/h a la variant que travessa el terme municipal de Tauste, on el límit de velocitat és de 50 km/h. Aquesta acció –superar en un 50% la velocitat permesa– suposa sis punts menys en el permís.
L’arquebisbe va assegurar que és "meravellós" que aquest tipus de controls protegeixin els que respecten el reglament i ajudin que els conductors "no es passin de velocitat". Tot i així, es va justificar perquè "eren les cinc de la tarda, en una carretera per on no passava ningú" i despistar-se en aquestes condicions "és una cosa que li pot passar a qualsevol que va per la carretera i fa molts quilòmetres". Aquest és el seu cas: Ureña és un apassionat dels cotxes i la velocitat, tot i que va assegurar que és "una llegenda" que sigui un conductor temerari.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. I veure com els ilustres escritors fills del poble i esdevinguts del poble són utilitzats sistematicament, en volta de defensar la llengua del poble, per a crear controvèrsia ignomiosa entre els que s’anomen catalanistes junt als seus estimats antagonics de la dreta, que tampoc fan res.

    Quant el unic que han fet els dos bandols per la llengua i el poble és polititzar o enaltir la catalanitat de la llengua partint d’una història vella i descatalogada i llunyana, per mor del poble català veí o per considerar-se una casta i elit a banda del poble del que provenen. Burlar-se davant el poble planer del País del qual són fills, a on el únic País Català que han reconeixcut i reconeix el poble és el país veí de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.