Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de febrer de 2013
0 comentaris

LA MARE DE DÉU DE L’ESPERANÇA, 18 de desembre

L’Església celebra la festivitat de la Mare de Déu de l’Esperança el 18 de desembre. Encara que una miqueta tard, us duc una explicació traduïda a la nostra llengua de l’ALELUYA.

En la tercera setmana d’Advent, és impossible preparar el Nadal prescindint de la contemplació de l’inefable goig esperançat que va posseir Santa Maria pel futur pròxim immediat del seu part. Això és el que es vol expressar amb “L’Expectació del Part “, o” El dia de Santa Maria “com se’l va anomenar també en un altre temps, o “La nostra Senyora de la O “com popularment també se l’anomena avui.

Va ser a Espanya, concretament a Toledo, en el desè concili que es va celebrar l’any 656, sent Sant Eugeni III el bisbe d’aquella seu i que posteriorment un molt devot de la Mare de Déu -Sant Ildefons- es va prendre bastant seriosament propagar. La intuïció del poble denominant a l’expectant Donzella jove “Mare de Déu de la O” està basada en la directa contemplació de les obres pictòriques o esculturals que presenten piadosament la natural rodonesa abultada de la Mare de Déu. El títol té el seu origen en què les antífones marianes del rés de vespres comencen amb la O: O Sapientia, O Adonai, O Emmanuel … veni!
 
“Mare de Déu de l’Esperança, que estàs amb el teu Fill, i regnes amb ell en el cel, ajuda’ns a fer d’aquest temps d’Advent  l’espera eficaç que ens santifique i ens consagre al servei del proïsme. Que no esperem creuats de braços al Senyor. L’acció i la pregària han d’omplir la nostra vida. I quan arribe la nostra hora i hàgem de lligar la nostra garba per presentar-la al Senyor: Mare, queda’t al nostre costat. Prega per nosaltres ara i en l’hora de la nostra mort. Amén.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.