Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de febrer de 2014
0 comentaris

La injusta apujada del rebut de la llum (i 2)

Una apujada de la llum automàtica i permanent i a qui tenen dificultats per tal de fer front al rebut se’ls talla el subministrament. Segons dades de l’Observatori de la Sostenibilitat a Espanya, les empreses elèctriques tallaren per impagament un servei tan bàsic com la llum a més de dos milions de famílies i de llançar-los al que s’ha vingut a dir la pobresa energètica, que no és ni més ni menys que la intensificació de la pobresa del país.

Model de producció d’energia basat en les importacions de recursos naturals (petroli) per tal de generar electricitat i menyspreant els nostres propis recursos -sol i vent- augmentant el desequilibri de la balança comercial espanyola, dèficit que es carrega als pressupostos de l’Estat, al diner del contribuient.

Tot això explica que s’hagen negat en el Parlament a posar en marxa una auditoria energètica que aclarara els costos reals del sector, tal i com proposava Esquerra Plural, amb el fi de clarificar i difondre els veritables costos del sector eleèctric. Iniciatives que han d’anar acompanyades d’una actitud crítica de la ciutadania, promovent Cooperatives de Consum Energètic, promovent campanyes d’apagades de llum, com a missatge que obligue a racionalitzar l’equilibri entre les diferents fonts d’energia, l’autoconsum i l’ús de les netes i respectuoses amb el medi ambient i la vida. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.