Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de gener de 2012
0 comentaris

La democràcia solament pot ser participació (i 2) (al voltant dels DESGOVERN EN QUÈ ESTEM CLAVATS AL PV)

     No podem permetre’ns estar mediatitzats per la por, la timidesa, la trivialitat, la superficialitat, la indiferència, la manca de responsabilitat, de participació en la societat que ens cal, com si fórem titelles que haguérem deixat la voluntat dels nostres moviments en aqueixes actituds passives que ens assemblen a una espècie d’estruç humana que amaga el cap per tal de no patir davant el que està passant.

     Cal, i en aquests momentrs de crisi més que mai, deixar de ser “SUBJECTES” o “INDIVIDUS” que viuen de l’esforç de la resta, que van d’espectadors o de víctimes per la vida. És vital recuperar la nostra identitat de persones i assumir l’esforç i la responsabilitat de ser protagonistes de la nostra vida. No podem deixar en mans dels polítics la missió de construir una societat que responga a les necessitats de les persones, perquè els governs estan supeditats als interessos dels mercats i mai no elaboraran lleis, ni prendran decisions que vagen en perjudici dels interessos dels poderosos. Les presons són per als pobres, no per als defraudadors corruptes i responsables de la pobresa de la gent. No podem deixar la nostra vida en mans dels gestors del diner, els quals consideren que el futur no existeix més enllà de les pròximes eleccions.

     Aquest és el moment de l’acció. La crisi suposa un canvi en l’establert i per tant és un moment ple d’oportunitats perquè altre món no solament és possible sinó que és segur; si millor o pitjor, és un dilema que haurem de resoldre afrontant de forma responsable i compromesa els desafiament que ens estan presentant cada dia.

     PD: D’uns papers de Santa Maria de Nassiu.

50.222 gràcies
25.09.2007 | 1.38
ALBORAIA I EL SEU TRENET
10.11.2008 | 12.44

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.