Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de desembre de 2010
0 comentaris

La crisi i els joves (I)

     Estem en crisi, açò no és cap novetat. També sabem que qui paga les conseqüències de la crisi són els xicotets, els més pobres; mentre els rics i poderosos segueixen en la seua posició, acumulen diner sense mesura i sense control, i s’obliden dels sofridors de la crisi. I dins dels “pagans” de la crisi estan els joves, que la paguen de manera especial.

     Una de les conseqüències de la crisi és el creixement de l’atur en els joves. La desocupació entre els joves menors de 25 anys ha crescut d’una manera espectacular, fins arribar al 60% dels joves. La crisi ha enviat a l’atur més de 400.000 joves a l’estat. 

     A açò cal afegir que les condicions dels joves aturats són fatals: molts no tenen dret a cobrar l’atur pel poc temps que han treballat, molts no tenen contracte laboral i quan són despatxats no tenen dret a res, quan acaben els estudis no troben treball perquè no tenen experiència i no reben res, els primers en les empreses víctimes dels acomiadaments són els joves. 

     A més millor no parlar de la precarietat i temporalitat del treball dels joves, que ja és molt coneguda i injuriada.

     Aquesta situació fa que l’edat de l’emancipació dels joves siga cada vegada més major. Però aquests no tenen millor sort que els que s’han independitzat dels pares, ja que alguns han de tornar a la llar familiar per les mancances econòmiques.

     I davant aquesta situació, què fa l’administració?, què fan les empreses?, què fan els sindicats?, què fam cada u de nosaltres?

     L’administració abandona aquests joves. Una prova. El govern va aprovar la RBE (Renda Bàsica d’Emancipació) que concedeix una subvenció de 210€ (quin capital!) al mes als joves amb memys ingressos per a pagar el lloguer de l’habitatge. Però les traves a l’hora de la sol.licitud, les diferències entre les comunitats autònomes (us sona?) i aquestes amb el govern central, els múltiples errors administratius, dels bancs, fan que a molts joves no els arribe la ditxosa subvenció. Avui dia uns 60.000 joves estan pendents dels 210€ de la subvenció del govern, cosa que ve a ser que el 30% de les sol.licituds aprovades no reben l’ajuda des de fa dos anys.  

     PD: D’uns papers trobats al Monestir de Santa Maria de Nassiu. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.