Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de maig de 2013
0 comentaris

Josep Miquel Bausset, Bella ciao! (La veu del País Valencià)

En solidaritat amb l’alcalde de Burjassot… i perquè compartisc totes i cada una de les paraules del P. Bausset
 
“Aquets cant partisà va ser popularitzat pels grups de la resistència antifeixista i en contra del nazisme, sobretot al voltant de Bolonya.


“Alla matina appena alzata…”

I ara, aquest cant caldria tindre’l molt present avui a Burjassot, on hauria de ressonar en defensa de la llibertat i de la democràcia, per tal de recolzar l’alcalde de la vila, Jordi Sebastià.

Quan fa unes setmanes, el jugador de la selecció grega Giorgios Katidis, va celebrar el seu gol fent la salutació hitleriana, va rebre la reprovació del món esportiu. El país hel·lè, preocupat per l’ascens de l’extrema dreta, va reaccionar ràpidament davant la salutació feixista de Katidis, que, per aquest gest, no tornarà a vestir la samarreta de la selecció grega!! Els responsables de l’esport hel·lè, van qualificar el gest de Katidis com “una acció que ofèn greument les víctimes de la barbàrie nazi i lesiona el caràcter pacífic i humà del futbol”. Una reacció com la que es va produir per part dels responsables de l’esport de Grècia, parla ben clarament de la maduresa democràtica dels directius de l’esport d’aquell país.

Pel contrari, al País Valencià hi ha hagut i encara hi ha, una total permissivitat pels actes portats a terme per l’extremadreta. També a Catalunya, ni més ni menys que la Delegada del Govern Central, va participar en un homenatge a la División Azul!!

Algú s’imagina un homenatge d’aquestes característiques a Alemanya, amb l’exaltació de Hitler? O a Itàlia, amb un homenatge a Mussolini?  Com és possible que el PP de Burjassot es pose al costat dels qui volen acabar amb la democràcia i recolze amb la seua presència l’actitud intolerant de partits d’extremadreta? Algú creu que la CDU alemanya assistiria a una concentració convocada per un partit nazi? O els liberals alemanys del FDP?

Per això cal defensar la llibertat i la democràcia, davant actituds intolerants com les que avui es donaran a Burjassot.

No cal dir que m’agradaria que els capellans d’aquesta vila de l’Horta, feren un comunicat posant-se al costat de la democràcia i denunciant públicament l’actitud xenòfoba dels qui pretenen acabar amb les llibertats del nostre País. Però estic segur que no ho faran, per “no fer política”! Però pel contrari, sí que molts bisbes, capellans i religioses s’han manifestat en contra de l’avortament i dels matrimonis homosexuals i en defensa de l’assignatura de religió.

Pel contrari, els monjos de Montserrat sempre hem mantingut un compromís per la llibertat i per la nostra cultura. Per això, jo sí que em pose al costat de l’alcalde de Burjassot, elegit democràticament. Com a valencià i com a resident a Burjassot, durant els dos últims anys dels meus estudis a la facultat de Biologia, manifeste públicament el meu recolzament a Jordi Sebastià. I convide a portar al cor el “Bella ciao”, per fer possible aquell desig amb què acaba aquest cant: “perquè vindrà un dia que totes treballarem en llibertat”.

El pastor luterà Martin Niemöeller, detingut pels nazis, escrigué aquest text que hauria de ressonar en les nostres consciències: “Quan els nazis vingueren a pels comunistes, vaig callar perquè jo no era comunista. Quan varen tancar els socialdemòcrates, jo vaig callar perquè no era socialdemòcrata. Quan vingueren a buscar els sindicalistes, no vaig protestar perquè jo no era sindicalista. Quan vingueren a emportar-se els jueus, no vaig protestar perquè jo no era jueu. Quan vingueren a buscar-me a mi, no hi havia ningú més per protestar”.

Tant de bo que la solidaritat envers l’alcalde Jordi Sebastià i en defensa de la llibertat, esdevinga hui un clam per enfortir la democràcia al País Valencià!!

Bella ciao”!!! “


    Monjo de Montserrat


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.