Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de juliol de 2009
0 comentaris

Josep Ballester, El col.lecionista de fades, Edicions Bromera

Com vaig explicar en un apunt anterior, vaig assistir a l’acte del Dia del Llibre a Salem. En aquest acte Juli Fenollar, amic i company, presentava l’escriptor Josep Ballester. I l’autor presentava el seu llibre El col.lecionista de fades. En aqueix moment vaig comprar la novel.la i us la recomane vivament. 
 
De Josep Ballester poc us puc dir que no sapieu ja. Naix a Alzira l’any 1961 i és professor de literatura a la Universitat de València-Estudi General. Ha escrit assajos (Joan Fuster: una aventura lírica; Temps de Quarentena, etc.), poemaris (Tatuatge, L’holandés errant, etc.), traduccions i obres adreçades als infants (La princesa Neus, la Cuca Fera, etc.). Dins del gènere narratiu ha escrit La mirada de Xahrazad, Premi Ciutat d’Elx i El col.leccionista de fades, Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira 2008.
 
El col.leccionista de fades narra la història d’un secret inconfessable podem llegir a la contraportada del llibre. T’hi endinses des del primer full i no la deixes fins acabar-la. Ens trobem a l’Oxford de l’època victoriana i la base de la història són fets reals. Ens explica la personalitat turmentada i inquietant d’un escriptor que arribarà a ser cèlebre per la seua obra adreçada als infants, motiu del seu turment. El protagonista és un jove professor de matemàtiques aficionat a la fotografia que fa servir les inicials C.L.D. 
 
Us deixe un xicotet fragment de la pàgina 49: 
 
“Hi ha hagut algunes vesprades meravelloses. Úniques, puc dir. Ara em ve a la memòria aquella en la qual estàvem tots dos sols per a prendre el te; jugàrem a diversos jocs, fou molt divertit i excitant. En acabar, gitats sobre la catifa, vaig recolzar el meu rostre sobre el teu cos petit, sobre el ventre que no parava de moure’s com les ones de la mar; reies. La meua boca mig oberta s’embriagava amb l’olor de coriandre de la teua pell llisa. Com els camps de blat per primavera quan bufa el ponent.” 

PD: Avui celebrem la festivitat de Sant Cristòfol i Carmel Bolta. L’any 1947 naixia l’etnòleg saforenc Joan Pellicer. Festa dels conductors.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.