Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de febrer de 2011
4 comentaris

Jo també sóc un “tontito” (segons Celia Villalobos, diputada del PP al Congrés)

     Avui, mentre venia cap a casa des de l’institut, he escoltat a la ràdio que la diputada del PP, Celia Villalobos, ens ha anomenat “TONTITOS”. No em podia creure que una diputada del PP a les persones amb una discapacitat física o psíquica ens haja anomenat així. Però sí, és cert. Ho podreu comprovar a la xarxa i en aquest article de Fernando Garea. Vull dir-li a la Sra Villalobos que jo també sóc un “tontito” d’aqueixos. I que, si no té més trellat per a parlar al Congrés, deixe l’escó que sempre hi haurà algú que tinga una miqueta més de sensibiltat per a tractar les persones que tenim algun tipus de discapacitat. I ja que estem, en compte d’insultar-nos podria di-li al seu “amiguito del alma” que ens “tracte” com cal, és a dir, com el que som, persones. Bona vesprada.
Us deixe un fragment de l’article per i no voleu llegir-lo sencer:
Luego, a propósito de la convocatoria de plazas para personal de la Cámara, Villalobos se refirió reiteradamente a los discapacitados como “tontitos”. Se discutía sobre la inclusión en el cupo de discapacitados de un solicitante, y la diputada del PP insistió en el término “tontitos”. Bono, que había salido un momento, se incorporó a la reunión y, tras ser informado, afeó a Villalobos el uso de ese término, imputándole “falta de sensibilidad social”.

Hablo como se habla en mi tierra”, dijo Villalobos. “Ni coloquial ni nada. Aquí todos tenemos alguna discapacidad. A unos les falta un brazo y a otros sensibilidad”, le respondió Bono, antes de zanjar la agria discusión asegurando que el tema no estaba en el orden del día y se levantaba la sesión. La diputada del PP protestó.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. En principi no m’hauria d’importar com diuen els espanyols als diferents indrets a persones amb minúsvalies reconegudes.

    En sembla que des del respecte cadascú es lliure de dir-ho com vulga.

    I si a Malaga de forma carinyosa prefereixen utilitzar la terminològia ‘tontito’ en volta de ‘minusvàlid’ no en sembla malament sempre que no es fassa amb un tò despectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.