Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de setembre de 2011
1 comentari

In nativitate B. Mariae Virginis (AD I VISPERAS)

     Ahir, per primera vegada -i no serà l’última- vaig poder assistir a les vespres a Algemesí en honor de la Nativitat de la Mare de Déu. Sempre m’ho havien dit els meus amics (amb qui ahir vaig anar-hi) però no sé ara per quins motius mai ho havia pogut fer.


     Vaig arribar sobre les 18:30 i la Basílica de Sant Jaume i ja era plena de gom a gom. Les Vespres començaven a les 19:30h. El fet d’arribar prompte em va permetre encara agafar seient per als amics (un havia de seure per necessitat física). I a les 19:30h començà l’acte amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de la Salut des de la seua capella a l’altar major.      

     I quan es féu el silenci adient comencaren amb l’Ave Maria Stella, seguit del Virolai, i així fins arribar al final amb el cant de comiat. I tot en la llengua del nostre poble. Presidia el capellà de la Basílica acompanyat dels capellans fills del poble (almenys vaig conéixer -no poder saludar- Vicent Sarrió, actualment rector de Palma-Ador i Llorenç Gimeno, mestre jubilat i sacerdot de la diòcesi valentina, que fou qui ens dirigí unes paraules com a Homilia, paraules molt entranyables, breus i directes al cor.   
     
Després de les Vespres, poguérem fer un mosset al Casino del poble (amb la grata companyia d’uns amics de Montitxelvo) per tal de poder assistir a la Processó de les Promeses que començava a les 22:00h. A les 00:35 eixia la imatge de l’església. He de lamentar haver-me deixat la càmera a casa. Un altre any serà.
   

     I us deixe un breu text de Martí Domínguez:

Del miracle de l’oli

“Capeller de la Capella,
Com hoi haveu deixat anar!
Quasi sense oli la llàntia
i el gerronet esgotat.
Si remei no poseu prompte,
si no el poseu aviat,
enfosquida va a quedar-se
sense llum es va a quedar.
Santa Maria de Gégena.
Ai, quin malguany, quin malguany!
Ai, capeller, capeller!
Ai, capeller, capellà! 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.