Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de desembre de 2016
0 comentaris

I Déu creà l’home (i II)

N. I déu va crear el gos. després creà el mono i li va dir:

D. “Seràs mono, botaràs d’arbre en arbre, faràs pallassades per a divertir els xiquets i viuràs 15 anys”.

N. El mono va contestar.

M. (sons guturals) Huii, huii, huii. “Senyor serà tot el que em demaneu, pero… 15 anys és molt de temps fent monades i sense apenes trepitjar terra, d’arbre en arbre, menjant cocos, plàtans i cacaus, amb els fills al be, polls i paràsits menjant-se’m les costelles, tancat en gàbies, de circ en circ… No perdré el cap en tan llarga vida, ballant cabrioles contínuanent de branca en branca. No deuen ser suficients 10 anys?

N. I Déu va crear el mono. I finalment déu creà l’home i li va dir:

D. “Seràs home, l’ésser més intel.ligent de la terra, dominaràs el món i viuràs 30 anys”. Tot ho pose al teu servei, sols a mi hauràs de donar-me comptes, et declare el rei de la creació, sotmet-la i desenvolupa el seu potencial inexhaurible, descobreix els seus misteris, gaudeix i sigues lliure i senyor.

N. L’home contestà: “Senyor, serà tot el que em demanes, però 30 anys és poc temps, per què no em dónes els 20 que no va voler el burro, els 15 que va rebutjar el gos i els 5 que no acceptà el mono?

N. I Déu va crear l’home i els altres animals, atenent amb complaença les peticions de tots.

I és així que l’home viu 30 anys com a home, després es casa i viu 20 anys com a burro, treballant de sol a sol i carregant sobre l’espatlla el pes de la família; després es jubila i viu com un gos tenint cura de la casa, menjant el que li donen, i acaba vivint 5 anys com un mono, botant de casa en casa dels fills i fent pallassades per a divertir els néts.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.