Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de maig de 2009
1 comentari

I avui quin dia és?

Avui l’Església celebra la festivitat del Roser de Maig i Sant Pelegrí. És el Dia de les Treballadores i Treballadors. I Sant Jaume a Bocairent i la Mare de Déu de la Llum i Sant Antoni a l’ermita d’Alfafara.

Malament van les coses quan un estudi diu que un de cada tres gais o lesbianes ha estat agredit o ameçat a Gandia (la Safor). El passat 21 d’abril fou presentat un estudi pel Col.lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (CLGS) fet als instituts de secundària de Gandia en què la dada més destacada és la que hem exposat més amunt. Però no acaba ahí la cosa el 90% dels enquestats prefereix no compartir-hi pupitre. Per a les dades s’han realitzat 181 enquestes de 20 preguntes. I l’estudi deixa clar que, segons els enquestats, reconeixen que és habitual malparlar dels gais, bisexuals o transexuals. Fins i tot arriba a un 44% que reconeix certa intenció d’aïllar-los de la societat. Per tant, queda molta feina a fer i per això s’ha establert un programa integral d’activitats en el món educatiu per tal f’avavoror ccomportaments tolerants amb l’orientació sexual i normalització de les persones que s’hi troben. Cal afegir que la Federació Estatal de col.lectius de gais, lesbianes, transexuals i bisexuals ha declarat aquest any ANY DE LA DIVERSITAT AFECTIVO-SEXUAL A L’EDUCACIÓ. 

Però clarament que les dades d’aquest estudi siguen les que són no ens ha d’estranyar quan hi ha polítics (com Rus, president de la diputació valenciana i alcalde de Xàtiva) que anomenen “gilipolles” els professors que diem “aleshores” i promet “rematar-nos”. No vull dir que hi haja una relació causa-efecte entre la intolerància cap al món GLTB i el que ha dit Rus. Ni molt menys. Però sí estareu d’acord amb mi que totes dues actituds beuen de la mateixa aigua. Si voleu la informació ací la teniu. Sort tenim que l’STEPV ha anunciat una demanda contra Rus per haver-nos anomenat “gilipolles”. 

I llegiu aquest article: Jarrón gay, Jesús Navarro Alberola (LEVANTE-EMV). 

Luz de domingo
07.12.2007 | 5.12

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. … que encara a aquestes altures es donen aquest tipus de predisposicions a atacar el col·lectiu més perseguit de la història. Em recorda un article de fa molt de temps on una dona conservadora deia que preferia un fill d’esquerres o independentista a homosexual. El que no va pensar és que podia ser les tres coses a l’hora.

       Hem descarregat l’article i el podreu llegir aviat al nostre bloc, això sí, traduït.

       Bona nit i bona sort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.