Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de febrer de 2010
5 comentaris

Hi ha dues Esglésies?

Com que, de vegades, algú s’ha pogut estranyar que haja parlat de l’existència de dues Esglésies, arran d’alguna notícia recent, intentaré explicar per quin motiu mantinc que, almenys per a mi, hi ha dues Esglésies.
Dimarts podíem llegir una notícia que duia aquest titular: “Un cura de incógnito en el prostíbulo”. Si no llegim res més algú/na pot endur-se les mans al cap. O no. Shay Cullen (és el nom d’aquest capellà catòlic) ha estat tres vegades candidat al Premi Nobel de la Pau, i el que és més important ha salvat mils de xiquets de l’explotació sexual a Filipines. En el mateix full del mateix diari podíem llegir: “Examen de conciencia por la pederastia de la Iglesia irlandesa”. Arriba tard aquest examen de consciència però més val tard que mai. La denúncia afecta a decenes de capellans que han comés abusos durant 30 anys a Irlanda. 
El mateix dia i en el mateix diari (ara referit a l’Estat español), podíem llegir: “Arte sacro y corrupción”.   La notícia explica que un jutge imputa a funcionaris, capellans i a l’exbisbe de Tui-Vigo per una trama que restaurava esglésies a Galícia. El bisbe a què fa referència la notícia és José Diéguez Reboredo, bisbe dimisionari d’aquesta diòcesi. El Papa no ha nomenat substitut i, de moment, fa les funcions de bisbe el bisbe d’Ourense, Luis Quinteiro Fiuza. Després de llegir aquestes notes tinc molt clar que tenim (MALAURADAMENT) dues Esglésies.  

País Valencià i crisi
14.08.2010 | 1.06
El “meu” Sr. Bausset
12.09.2010 | 9.59
11 de febrer de 1956
12.02.2015 | 1.40

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Salut Àngel! Crec que estàs enganyat, Àngel. Només n’hi ha una Església. el que passa és que, com diu (crec) Sant Agustí : “L’Església és una, santa i prostituta. Santa per ser instituïda per Crist, prostituta pels pecats dels homes en ella.” Tot considerant això, Àngel, per què t’extranyes de que n’hi ha a l’Església tant de fill de puta?

  Una abraçada Àngel.

  Si et sembla bé pega-li una miradeta a una entrada antiga del meu bloc (“Notícies d’Irlanda”). M’agradaria conèixer-ne la teua opinió.

 2. l’esglesia es una institució esquizofrènica que camina entre l’amor de jesucrist i els esforços per mantenir el control social que tanta sang ha costat en la història… sempre hi han alguns que s’ho creuen, com els de la “teologia de la liberación..” però eixos mai arribaran massa lluny en la jerarquía, i sempre seràn molts més aquestos…http://blip.tv/file/3225437

  salut! 

 3. Sense ànim de polemitzar, crec que hi ha més de dues “Esglésies” cristianes: bautistes, luteranes, calvinistes, adventistes del setè dia, testimonis de Jehovà, Filadelfia, assemblees de germans… i moltes més denominacions i Esglésies independents, el que alguns anomenen “protentantisme” o “evangelisme”. Pel context del vostre escrit, crec que us referiu a l’Església catòlica apostòlica i romana… en aquest cas ja no ho sé, però crec que el problema es troba en la idea vaticana de que ells (l’Església vaticana) són els unics detentors de les veritats bibliques, i els demés ha de “tornar” a l”’Església mare”; ademés d’un excès de jerarquizatció… però això són temes que han de parlar entre els catòlics. 
  Referent a la feina que fa aquest capella a les Filipines, tot el meu respecte i admiració. Llastima que al nostre pais no hi ha una visió tant clara de la prostitució per part de les autoritats i medis de comunicació. Atentament, Joan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.